Élet-Stílus

Szépített a Sopron a kosárdöntőben

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán magabiztosan legyőzte a címvédő MiZo Pécs 2010 együttesét, ezzel összesítésben 2-1-re szépített a női kosárlabda NB I három sikerig tartó döntőjében.

Kapcsolódó linkek

kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A hazaiak azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha vereséget szenvednek, akkor a pécsiek nyakába kerül az aranyérem. Úgy tűnt, a soproni játékosok megbirkóznak a rájuk nehezedő nyomással, hiszen remek támadójátékuknak köszönhetően ötpontos előnyre tettek szert az első negyed végére (23-18).

A folytatásban is rendkívül agresszív volt Székely Norbert együttese, így a félidőre már tizenkét pontos volt az előny (45-33). A szünetet követően megpróbált zónázni a Pécs, de a Sopron ezt kihasználva távolról rendre eredményes volt, így a záró játékrész előtt gyakorlatilag eldöntötte a találkozót (71-46).

Rátgéber László már a harmadik szakasz vége előtt érezte, hogy a meccs már elúszott, ezért – hogy szokják a finálé légkörét – pályára küldte ifijátékosait, ő maga pedig a mögötte helyet foglaló pécsi táborhoz hasonlóan végigtapsolta az utolsó tíz percet.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője: “Ez nem kosárlabda volt, nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket. Logikus döntés volt, de nem értek vele egyet, hogy a Pécs feladta ezt a küzdelmet. Szombaton még többet kell tennünk az újabb sikerért.”

Rátgéber László, a Pécs vezetőedzője: “Nagy esélyt szalasztottunk el, mert itt is hazai pályán játszhattunk lelkes közönségünknek köszönhetően. Bebizonyosodott, hogy nem az aranyérem, hanem a szív teszi bajnokká az egyik csapatot, mint ahogy a bírót sem a FIBA-jelvény teszi játékvezetővé. Ma fizikálisan gyengébbek voltunk, míg mentálisan kicsit lassúak.”

A negyedik találkozóra szombaton Pécsett kerül sor.

Női NBI
Döntő, 3 mérkőzés:
MKB-Euroleasing Sopron – MiZo Pécs 2010 85-59
Pontszerzők: Cserny 19/3, Branzova 13, Matovic 12, Gorbunova 12/9, Károlyi 12/3, Kocsis 8, Horváth 6/3, Németh 3/3, illetve Dapo 9, Iványi 8/6, Vajda 8, Béres 8, Fegyverneky 7, Krivacevic 6, Bujdosó 4, Sarok 3, Kováts, Fürtös, Ivana 2-2

Az 5. helyért, 2. mérkőzés:
ZTE-Zala Volán – DKSK Miskolc 72-62
A párharc állása: 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik