Élet-Stílus

Angyal Zoltán felajánlotta a lemondását

Mégsem indul 200 m párosban a hétvégi Mol kajak-kenu Világkupán az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Janics Natasa, Kovács Katalin kajakos duó - derült ki az esemény szegedi sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu

A hírt Angyal Zoltán szövetségi kapitány jelentette be, aki később azt is elárulta: felajánlotta lemondását. “A két kiválóság egy hajóba ültetése, illetve a probléma megoldása végül meghaladta az erőmet, innentől kezdve mit csináljak? Felajánlottam a lemondásomat. A szegedi Világkupán természetesen ott leszek” – mondta a szakember a csapatbemutató után újságíróknak.

Angyal korábban annak ellenére nevezte be a világverő párost a legrövidebb távra, hogy Janics néhány hete kivált a sikeredző, Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatából, amelynek Kovács is tagja, így a két klasszis az elmúlt időszakban nem készült együtt. A kapitányi döntés miatt éles ellentét alakult ki Angyal és Fábiánné között. Az utóbbi bejelentette, hogy felhagy az edzősködéssel, ha a Kovács-Janics duó indul a szegedi versenyen.

A szerdai sajtótájékoztatóján Angyal elmondta: Kovács Katalin kérte arra, hogy a feszült helyzetre való tekintettel tekintsen el attól, hogy K-2 200 méteren Janics Natasa, illetve K-2 500 méteren Paksy Tímea párjaként hajóba szálljon, mert elsősorban a K-1 500 méteres számra akar koncentrálni.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) a jövő hét elején foglalkozik a szakmai irányításban kialakult helyzettel, azzal, hogy Angyal Zoltán szövetségi kapitány felajánlotta lemondását. Az MTI információja szerint a szakvezető nem tervezte, hogy szerdán nyilvánosságra hozza lépését, de a hétvégi Mol Világkupát felvezető sajtótájékoztató után – az egyéni interjúk során erre vonatkozó kérdéseket kapott – és nem tért ki a válasz elől.

A hétvégi Vk-n egyébként igen népes lesz a magyar válogatott, amely – hasonlóan a többi nemzethez – számonként két egységet indíthat. Összesen 54 hazai sportoló vesz részt a viadalon, a legfiatalabb a 17 éves Lakatos Zsolt, a legidősebb pedig a 40. életévét taposó Pulai Imre. A női kajak szakágat 11, a férfit 18, a kenusokat pedig 25 versenyző képviseli.

Mivel kedden a koreai csapat is – teljesen váratlanul – megérkezett Szegedre, így a Világkupán 51 ország közel ezer kajakosa és kenusa startol, ez rekordnak számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik