Élet-Stílus

Magyar Nagydíj: Lauda szerint korrekt döntés született

Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnok szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jól döntött, amikor a 22. Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését követően megbüntette Fernando Alonsót.

A McLaren-Mercedes kétszeres vb-győztes spanyol pilótája a boxban feltartotta csapattársát, a brit Lewis Hamiltont.

“A látottak alapján úgy gondolom, teljesen korrekt döntés született” – nyilatkozott az MTI érdeklődésére az 58 éves osztrák klasszis.

A vb-címvédő spanyol sztár a kvalifikáció során, az utolsó kiállásánál jóval több ideig várakozott, mint ahogyan azt látszólag jelezték neki, csapattársa pedig hosszú másodpercekig vesztegelt mögötte, ezért később “lemaradt” a gyors köréről. Alonsót a történtek miatt az első helyről a hatodikra sorolták vissza, míg Hamilton az első rajtkockából vághat neki a 14 órakor rajtoló futamnak.
“Hamiltonnak ezzel óriási lehetőség pottyant az ölébe, amit a világbajnokság szempontjából kötelező lenne kihasználnia” – mondta Lauda, aki 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert világbajnoki címet.

A McLaren elfogadta a büntetést

A McLaren-Mercedes istálló közleményben jelezte, hogy elfogadja a FIA versenybizottságának döntését, de nem ért vele egyet.

“Elfogadjuk a döntést. Nem könnyű két olyan fantasztikus versenyző között fenntartani az összhangot, mint amilyen Fernando és Lewis. Az időmérő edzés annyira kiélezett volt, hogy néhány pillanatra a csapattagok sem tudták, mit is kellene csinálni. Ugyanakkor nem értünk egyet a döntéssel, hiszen csak azért tartottuk bent Fernandót a boxban, mert további négy autó még a pályán volt, és tiszta utat akartunk neki adni” – áll a wokingi istálló hivatalos kommünikéjében.

A 14 órakor kezdődő futamnak az összetett vb-pontversenyben élen álló brit Lewis Hamilton így a pole pozícióból vághat neki, míg a spanyol a hatodik helyről rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik