Élet-Stílus

Moszkva: a PSV a Milant és a Realt is legyőzte

Remek hétvégét zárt a holland PSV Eindhoven, hisz a moszkvai barátságos tornán a Bajnokok Ligája-győztes olasz Milan után a spanyol bajnok Real Madrid skalpját is begyűjtötte.

A hollandok már az első félidőben a spanyolok fölé kerekedtek. Bernd Schuster csapatán még látszott, hogy távolról sem összeérett társaság, s bár a fiatal Aissati majd 30 méteres lövése nem a madridi védők lelkén száradt – annál inkább Dudekén –, a második gólban a lengyel kapuson kívül Ramos is vastagon benne volt: előbbi faultolt, majd Zonneveld büntetett.

Térfélcsre után Bernd Schuster minőségi cserékkel frissített, ám a madridiaknak így is csak szépítésre futotta. Az 58. percben Saviola a szünetben beállt Guti passzát értékesítette. A továbbiakban a Real támadott, hiába: a PSV már többször bizonyította, hogy remekül védekezik.

A 3. helyért a házigazda Lokomotiv a BL-győztes Milannal meccselt, s úgy tűnt, az olaszok számára nem jelent sokat a találkozó, hisz a felforgatott lombard védelem előtt a középpálya s az egyszemélyes csatársor (Aubameyang) is „ideiglenesnek” tűnt.

Az oroszok aztán szépen be is darálták vendégeiket; a szünetre 3-1-es vezetést szereztek. Carlo Ancelotti a második félidőre lassacskán pályára küldte klasszisait, s bár nem kis szerencsével, de Brocchiéknak sikerült kiharcolni az egyenlítést. A 85. percben ugyanis Biljaletdinov és Koncedalov két ordító helyzetet is kihagyott – előbb Bonera mentett a vonalról, majd a gyengécske Kalacot váltó Dida védett nagyot. Két perccel később Jankulovski készített elő, Seedorf pedig lőtt, majd a hosszabbításban ismét a cseh középpályás volt a kiszolgáló, s Brocchi szerezte a meccs hatodik találatát.

A PSV ellen büntetőkkel veszítő olaszok ezúttal tökéletesen lőtték a tizenegyeseket, Koncadelov azonban hibázott, így a Milan lett az orosz vasúttársaság által szervezett torna harmadik helyezettje.

Barátságos torna, Moszkva

PSV Eindhoven-Real Madrid 2-1 (2-0)
Moszkva, Lokomotiv stadion, 25 000 néző.
Gól: Aissati (33.), Zonneveld (45.), illetve Saviola (58.)
PSV: Gomes – Alcides, Da Costa, Salcido, Zonneveld – Simons, Afellay (Culina, 60.), Mendez, Aissati (Van der Leegte, 84.) – Bakkal (De Jong, 84.), Jonathan (Lazovic, 65.).
Real: Dudek – Cicinho (Pepe, 46.), Cannavaro, Ramos, Marcelo – De la Red (Guti, 46.), Gago (Diarra, 70.), Higuaín (Robinho, 46.), Balboa (Baptista, 70.) – Saviola, Raúl.

Milan-Lokomotiv Moszkva 3-3 (3-1), 11-esekkel 5-4
Moszkva, Lokomotiv stadion, 30 000 néző.
Gól: Simic (öngól, 17.), Ivanovics (29.), Odemwingie (42.), illetve Kaká (22.), Seedorf (87.), Brocchi (92.)
11-esek: Maminov (értékesítette), Korcsagin (é.), Ivanovics (é.), Koncadelov (kihagyta), Asatiani (é.), illetve Oddo (é.), Jankulovski (é.), Pirlo (é.), Nesta (é.), Brocchi (é.)
Milan: Kalac (Dida, 34.) – Cafú, Bonera, Simic (Nesta, 67.), Favalli – Gattuso (Pirlo, 67.), Brocchi, Gourcuff, Serginho (Jankulovski, 46.) – Kakà (Seedorf, 46.) – Aubameyang (Oddo, 67.).
Lokomotiv: Pelizzoli – Szpajics (Efimov, 70.), Ivanovics; Asatiani, Janbaev – Gurenko, Szamedov (Maminov, 57.), Biljaletdinov, Odemwingie (Korcsagin, 89.) – Szicsov (Draman, 78.), Traore (Koncedalov, 72.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik