Élet-Stílus

Talmácsi egyelőre a második

A hazai pályán versenyző Lukas Pesek érte el a leggyorsabb időt a Cseh Nagydíj első időmérő edzésén. Az összetettben vezető, a szabadedzésen brillírozó Talmácsi Gábornak egyelőre meg kellett elégednie a második hellyel.

Kapcsolódó linkek

talmacsigabor.lap.hu
sport.lap.hu

A pénteki szabadedzésen Sergio Gadea és a pontversenyben éllovas Talmácsi végig külön versenyt vívott egymással, hol az ibériai, hol pedig riválisa faragott le századokat, tizedeket a legjobb időből. Két perccel a zárás előtt a magyar klasszis egy egészen elképesztő kört (2:09.815 p) produkált az 5,403 km-es pályán a helyszínen szurkoló mintegy 50 ezer magyar rajongó nagy örömére.

Pesek gyorsabb volt

A délelőtti szabadedzésen remeklő magyar volt az időmérő favoritja, és Talmácsi nem is vallott szégyent. A hazai pályán versenyző Lukas Pesekkel sorban döntötték még a legjobb köridőket, és két perccel a tréning vége előtt még a magyar volt az élen. A Derbivel motorozó cseh azonban egy remek körrel elhódította az ideiglenes első helyet a Talmácsitól, aki szombaton a második időmérőn javíthat. A rajtsorrend két időmérő edzés alapján alakul ki.


Talmácsi egyelőre a második 1

Peseké az ideiglenes pole (motogp.com)


Az első sorba motorozott Talma legnagyobb riválisa összetettben, a csapattárs Hector Faubel, akit még megelőzött az időmérőkön rendre remekül teljesítő Mattia Pasini.

“Nem vagyok elégedetlen a második hellyel, alig maradtam le Pesektől, igaz még gyorsabb is lehettem volna, ha tudok menni legalább egy tiszta kört. Sajnos mindig elém keveredett egy-egy lassabb gép, így azután értékes időt veszítettem” – mondta az időmérő edzés után Talmácsi. “Azt hiszem, szombaton még tovább tudok javítani.”

A távirati iroda kérdésére, hogy mennyire motiválja az a sok magyar, aki érte szurkol Brnóban, így válaszolt: “Természetesen verseny közben erre képtelen figyelni az ember, ám utána, látva a sok zászlót – elárulhatom – nagyon-nagyon jól esik. Szavakba sem tudom foglalni, hogy milyen jó érzés.”

Leszakadt az ég

A negyedliteresek versenyét megzavarta az eső: a kvalifikáció közepén elkezdett cseperegni, aztán rázendített, majd kissé elcsendesedett. Ez viszont elég volt arra, hogy a pilóták bevonuljanak a boxba és vissza se térjenek onnan. Így eshetett meg, hogy a legjobb időt a spanyol Alex Debon, a vb-pontverseny 22. helyezettje érte el, az olasz Andrea Dovizioso a második helyre szorult, és a szintén spanyol, pontversenyben éllovas Jorge Lorenzo pedig “csak” a harmadik lett. Tóth Imre a 20. időt produkálta.

Brno, Cseh Nagydíj
125 kcm, 1. időmérő edzés:
1. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 2:08.201 p
2. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:08.283
3. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 2:08.379
4. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 2:08.425
5. Sandro Cortese (német, Aprilia) 2:08.658
6. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 2:08.994

250 kcm, 1. időmérő edzés:
1. Alex Debon (spanyol, Aprilia) 2:03.718 p
2. Andrea Dovizioso (olasz, Honda) 2:03.819
3. Jorge Lorenzo (spanyol, Aprilia) 2:04.272
…20. Tóth Imre (Aprilia) 2:08.042

Ajánlott videó

Olvasói sztorik