Élet-Stílus

A világ legdrágább ingatlanjai

138 millió dollárért vásárolható meg a világ legdrágább lakóingatlana – írta a Napi Gazdaság. A Forbes öszeállítása szerint egyre nagyobb és különlegesebb villákra vágyik az új milliárdos réteg.

A méregdrága luxusingatlanokra szakosodott forgalmazók egybehangzó véleménye, hogy a nemzetközi piacok fejlődése és a globalizáció által kitermelt új milliárdosok évről évre fokozódó keresletet támasztanak az egyre nagyobb és különlegesebb villák iránt – derül ki a Forbes közelmúltban készített összeállításából, amely sorba szedte a legdrágább lakóingatlanokat.

A világranglistát a nagy-britanniai Updown Court Windlesham vezeti. 138 millió dolláros vételárával a ma létező legdrágább eladósorban lévő ingatlan. A klasszikus angol arisztokrácia stílusjegyeit viselő kastély 103 szobájával, 50 férőhelyes privát mozijával, fűtött helikopterleszállójával, saját fürdőkomplexumával, valamint 53 holdas parkjával méltán nevezhető fejedelmi rezidenciának – olvasható a lapban.

Az ezüstérmes ingatlan az Egyesült Államok egyik legfelkapottabb síparadicsomában, a coloradói Aspenben található. A szaúdi herceg, Abdul Aziz tulajdonában lévő “síház” 135 millió dollárért keresi új gazdáját. Ez az Egyesült Államok jelenleg legdrágább lakóingatlana. Az ingatlanhoz tartozó 93 holdas erdőt és az abban kialakított teniszpályát, személyzeti lakásokat, valamint a főépületet, amely 13 hálószobával, 15 fürdőszobával és jókora belső medencével várja a megfáradt síelőket.

A harmadik helyen áll a Maison de L’Amitie tengerparti ingatlan, melyért 125 millió dollárt kérnek – áll a cikkben. A különleges fekvésű ingatlanhoz hangversenyterem, 30 méter hosszú édes vízű medence, illetve közel fél kilométernyi tengerpart és jachtkikötő tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik