Élet-Stílus

Pesthidegkút színházzal, Ghymessel ünnepel

Mesebeli hangulat, óriásbábok, langaléta garabonciások, Palya Bea új gyermekműsora, Kolompos-koncert a kicsiknek, a Ghymes, vagy a Técsői Banda koncertje, több színházi bemutató a nagyoknak. Szerdától indul a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál.

Az idén kilencedszer megrendezendő ötnapos rendezvénynek idén is a Klebersberg Kultúrkúria ad otthont. A szerda estétől vasárnap éjjelig tartó programfolyam keretében bemutatják többbek között Erkel-Doppler: Erzsébet című operáját. A 150 éve nem játszott művet – Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából – fiatal művészek állítják színpadra. A színházszeretők Carlo Goldoni: Két úr szolgája és Csurka István: Döglött aknák című komédiáját is megtekinthetik.

A sokszínű zenei kínálatból kiemelkedik a magyar népdalok jazz feldolgozásaival a Borago együttes koncertje, a Ghymes együttes „Messzerepülő” című új lemezének bemutatója és a Técsői Banda fellépése.

Szombaton és vasárnap – minden órában – filmvetítés lesz a Nagyszalonban Árpád-házi Szent Erzsébetről. A fesztivál idején nyitva tart a kézműves vásár és bemutató, lesz hagyományos és reform konyha, megvásárolhatunk egészséges étkeket és élelmiszereket, megkóstolhatunk különböző bio-vegán finomságokat, csapolt söröket és bio-borokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik