Élet-Stílus

Messi elrontotta Scholl ünnepét

A Franz Beckenbauer-kupáért kiírt Bayern München-Barcelona felkészülési mérkőzésen búcsúzott el a szurkolóktól Mehmet Scholl, a bajorok nyáron visszavonult kiváló középpályása. A gálameccset a katalánok nyerték Lionel Messi 85. percben szerzett bombagóljával.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A bajor sztárcsapat egyik legeredményesebb labdarúgója a Franz Beckenbauer-kupáért kiírt Bayern München-Barcelona felkészülési mérkőzésen intett búcsút a szurkolóknak. Scholl pályafutása során öszesen 15 klubtrófeát szerzett: nyolcszor nyert bajnokságot, ötször Német Kupát, egyszer-egyszer az UEFA-kupát, valamint a BL-serleget is elhódította. Természetesen valamennyit a Bayern Münchennel.

A Bundesligában Karlsruher SC, valamint 1992-től a Bayern színeiben 392 meccsen 98 gólt szerzett, első, illetve utolsó bajnoki fellépésén is betalált a kapuba. A német válogatottban 36 találkozón nyolcszor volt eredményes, 1996-ban Európa-bajnokságot nyert a nemzeti csapattal. A szerdai gálameccsen 54. percet játszott, és a nézők felállva ünnepelték a 36 éves egykori futballistát, miután a lecserélése után lebaktatott a pályáról, és tett egy tiszteletkört.

Közben rendkívül unalmas játék zajlott a gyepen, alig akadt helyzet, a Barcelona egy teljesen váratlan, ám gyönyörű góllal diadalmaskodott 1-0-ra. Lionel Messi 16 méterről, kapásból lőtt a hálóba úgy, hogy a labda a kapufát is érintette. Tavaly nyáron is összecsapott a két csapat, szintén tesztmérkőzésen, akkor a Barcelona hazai pályán simán, 4-0-ra győzött.

Felkészülési mérkőzés (Beckenbauer-kupa)
Bayern-München-Barcelona 0-1 (0-0)
Gól:
Messi (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik