Élet-Stílus

Quimbys gitárral játszott Manu Chao

Szerdán Manu Chao és csapata a Quimbyvel zenélt együtt, aminek köszönhetően a villágsztár kölcsönkérte a Quimmby frontemberének gitárját, ami annyira megtetszett neki, hogy aztán ezzel zavarta le a koncertet. Emellett az is kiderült, hogy mi okozta a szerdai áramszünetet.

Míg a Chemical Brothers stábja a másnapi koncertjük fénytechnikáját építette szerda késő estétől hajnalig a Nagyszínpadon, Manu Chao és csapata a Quimbyvel jammelt a Nagyszínpad mögött. Előtte persze volt egy-két feledhetetlen koncert a Nagyszínpadon és azon túl is. A 15. Sziget első napján ötvenezer látogató ünnepelte a jubileumot – derült ki s Sziget közleményéből.


Quimbys gitárral játszott Manu Chao 1

Két gitáros, egy gitár



A szerda koradélutáni beálláskor Kiss Tibor és Oscar Tramor, alias Manu Chao még Gretsch gitárjairól értekezett a Nagyszínpad mögötti backstage-ben. Manu a hangpróba alatt ki is próbálta a Quimby frontember hangszerét, majd az egész koncertre kölcsönkérte.

Bár a Nagyszínpad rövid időre sötétbe borult – egy meghibásodott, transzformátor miatt kioldott a védőberendezés –, Manu és csapata hangulatát ez nem vette el. Olyannyira nem, hogy később, a Nagyszínpad mögötti öltözőknél a Quimby zenekar és Manu egymásra találtak, előkerültek a gitárok, dobok, kongák és a két csapat hajnalig szórakoztatta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik