Élet-Stílus

Moszkva: feltámadt a Real, kiesett a Milan

A moszkvai barátságos tornán a Real Madrid a sírból hozta vissza a meccset a házigazda Lokomotiv ellen, a Bajnokok Ligája-győztes Milan ellenben elbukott a PSV Eindhoven elleni büntetőpárbajban.

Az első mérkőzésen két régi ismerős, a 2005-ös BL elődöntőjében parázs csatát (2-0, 1-3 – idegenben lőtt góllal léptek tovább az olaszok) vívó Milan és PSV Eindhoven találkozott. A végeredmény 0-0 lett, s így büntetőlövések döntöttek.

A hollandok részéről Simmons kihagyta az első tizenegyest – Dida megfogta, s bár Kaká, Serginho és Pirlo sem hibázott, a két utolsó olasz próbálkozó – a Gomesbe lövő Gourcouff és a felső lécbe bombázó Seedorf miatt végül az eindhoveniek örülhettek.

Az esti találkozón a Real ott folytatta, ahol a német Hannover ellen (0-3) abbahagyta. Bő negyedóra alatt kétgólos előnybe került a Lokomotiv. Előbb szöglet után Pepe hibáját Ivanovics használta ki, majd egy formás kontra nyomán Traore duplázta meg a különbséget.

A spanyolok elsősorban a második félidőben találtak magukra. Ekkor Bernd Schuster már Saviolát és Raúlt is pályára küldte, ám az 52. percben az irányító Guti törte meg a jeget. A középpályás nagy napot fogott ki, hisz Higuaín egyenlítő találatát is ő készítette elő, s a hajrában még egyszer betalált. A vége 5-2 lett, így a döntőben PSV-Real Madrid találkozóra kerül sor.

RZD-kupa, Moszkva, Lokomotiv stadion

PSV Eindhoven-AC Milan 0-0, 11-esekkel 4-3
11-esek:
Simons (hibázott), De Jong, Addo, Zonneveld, Salcido, illetve Kakà, Serginho, Pirlo gol, Gourcuff (h.), Seedorf (h.)
PSV: Gomes – Kromkamp, Addo, Salcido, Zonneveld – Simons, Afellay, Aissati (De Jong, 85.), Mendéz (Culina, 64.), Bakkal, Lazovic (Jonathan, 68.).
Milan: Dida – Oddo (Cafú, 46.), Nesta (Simic, 63.), Kaladze, Jankulovski (Serginho, 46.) – Gattuso (Brocchi, 63.), Pirlo, Ambrosini – Seedorf, Kakà – Aubameyang (Gourcuff, 46.).

Lokomotiv Moszkva-Real Madrid 2-5 (2-0)
Gól:
Ivanovics (3.), Traore (21.), illetve Guti (52., 90.), Higuaín (53.), Saviola (62., 11-esből), Balboa (91.).
Lokomotiv: Rizsikov – Szpahics, Ivanovics, Asatiani, Janbajev – Gurenko, Szamedov, Bilialetdinov, Odemingie – Szicsov, Traore. Csereként: Koncedalov, Máminov, Fininho, Dramán.
Real Madrid: Casillas – Salgado, Pepe, Metzelder, Torres – Granero, Diarra, Guti, Bueno – Higuaín, Soldado. Csereként: Ramos, Balboa, Saviola, Baptista, Raúl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik