Élet-Stílus

Barcelona: Ronaldinho nem eladó!

A Barcelona labdarúgócsapatának elnöke pontot tett ahónapok óta tartó találgatások, spekulációk végére. Joan Laporta vasárnap este kijelentette: Ronaldinho nem eladó!

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A Barcelona elnöke kijelentésével kioltotta a spanyol lapok elmúlt hónapokban végzett fáradságos munkáját. Ha Joan Laporta komolyan gondolta, amit mondott, és nem afféle PR-fogásnak szánta, akkor gyorsan elfelejthetjük a helyi sajtó tulajonképpen napi rendszerességgel közölt – „biztos” forrásból származó – híreit (találgatásait) arról, hogy Ronaldinho meilyik klubhoz és mennyiért igazol. Kérői között amúgy az angol Chelsea-t és a BL-győztes olasz AC Milant tartották számon.


Barcelona: Ronaldinho nem eladó! 1

Ronaldinhóhoz ragaszkodik a Barcelona elnöke (AFP)


„Nem adjuk el Ronaldinhót, és nem állunk kapcsolatban sem a Chelsea-vel, sem az AC Milannal, sem más csapatokkal” – mondta Laporta, aki ezzel a kijelentésével – valljuk be – sokakat meglepett. Ugyanis roppant hihetőnek tűnt, hogy Ronaldinho nem tölti ki a 2010-ig szóló szerződését, és már januárban új együttesbe igazol.

Erre engedett következtetni, hogy a 2005-ös Aranylabda-szavazás győztese az utóbbi találkozókón legfeljebb csak csereként kapott helyet, továbbá az, hogy éjszakai kiruccanásai, valamint gyengébb formája miatt nem csak Frank Rijkaard vezetőedzőnél, hanem klubon belül, illetve a szurkolók egy részénél is kegyvesztetté vált.

A vasárnap esti, Deportivo La Coruna elleni bajnokin ugyanakkor újra a kezdőben kapott helyet, s góllal járult hozzá a katalánok 2-1-es sikeréhez. Laporta ezután okkal mondhatta, hogy Ronaldinhóval „minden rendben van”. „Most mindenki láthatta, úgy harcol, mint mindenki más a csapatban. Nagyon számítunk rá a jövőben. Nem megy sehová” – hangoztatta az elnök. S az elmondottakra maga a játékos is ráerősített azzal a kijelentésével, hogy maradni akar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik