Élet-Stílus

Maldini befejezi a pályafutását

Paolo Maldini, az AC Milan csapatkapitánya az újabb nagy siker, a klubvilágbajnoki cím megszerzése után bejelentette: a szezon végén befejezi a rendkívül eredményes karrierjét.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

„Most igazán elégedettnek érzem magam, s nagyon büszke vagyok arra, amit elértem pályafutásom során” – magyarázta a 4-2-es AC Milan győzelmet hozó, Boca Juniors elleni klubvilágbajnoki döntőt követően a milánóiak kapitánya. Aki ezután vett egy nagy levegőt, és bejelentette, hamarosan visszavonul.

„A szezon végén, azaz júniusban minden sajnálkozás nélkül abbahagyom…” – így Maldini, aki döntését a következőképp indokolta.

„Ebben a korban, 39 évesen már nehéz játszani egy olyan nagy klubban, mint az AC Milan. Ez a csapat örök szerelem. Hálás vagyok azért, hogy Milan-futballistaként mindig trófeákért küzdhettem, és mindent elértem, amit csak lehetett. Ugyanakkor különböző nyavalyákkal küzdöm, fájdalmaim vannak, ezért be kell fejeznem, dacára annak, hogy még mindig öröm lelem a labdarúgásban” – tette hozzá a milánói együttes ikonja, aki válogatottbeli szerepléstől már korábban, a 2002-es világbajnokságot követően visszavonult.


Maldini befejezi a pályafutását 1

Hamarosan befejezi (AP)



Az AC Milant idestova 22 éve, 1985 óta szolgálja hűséggel (most futó szerződése júniusban jár le). Kedvenc csapatával hét bajnoki címet és egy Olasz Kupát nyert, valamint öt alkalommal hódította el BEK/Bajnokok Ligája-serleget és kétszer a Világkupát, s most már a klubvilágbajnoki serleg is megvan. Az Aranylabda viszont hiányzik a gyűjteményéből. Bár megérdemelte volna, soha nem kapta meg a legveretesebb egyéni trófeát. A France Football magazin szavazásán kétszer végzett a harmadik helyen, 2003-ban, valamint 1994-ben.

AC Milan: történelmi siker

Ami a vasárnap véget ért klubvilágbajnoki döntőt illeti: a Milan 4-2-re verte a Libertadores-kupa-győztes argentin Boca Juniorst (az olaszok góljait: Filippo Inzaghi (2), Alessandro Nesta és Kaká szerezte), ezzel a sorozat 2000 óta íródó történetének első európai győztesévé vált, eddig ugyanis csak brazil csapatok értek fel a csúcsra. 2000-ben a Corinthians, 2005-ben a döntőben a Liverpoolt 1-0-ra legyőző Sao Paulo, tavaly pedig a Barcelonát a fináléban szintén 1-0-ra verő Internacional szerezte meg a serleget. A 2007-es kiírás legjobb játékosának az idei aranylabdás Kakát választották meg, míg a gólkirály Washington (Urawa Red Diamonds) lett három góllal.





Klubvilágbajnoki döntő: AC Milan-Boca Juniors 4-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik