Élet-Stílus

Franciaország Eb-t rendezne

Franciaország megpályázza a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát - jelentette be kedden az ország sportminisztere, a korábbi rögbikapitány, Bernard Laporte.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu


„Akarjuk a 2016-os Európa-bajnokságot!” – jelentette ki a L’Equipe hasábjain Bernard Laporte sportminiszter, neves rögbiedző, aki 1999-től az idei, francia rendezésű vb végéig irányította az ország rögbiválogatottját.

A politikius a múlt héten találkozott a labdarúgó-szövetség (FFF) elöljáróival, akik ismertették vele a kandidatúrával kapcsolatos elképzeléseiket. „A szövetség vezetőinek is elmondtam, a kormányunk nyilvánvalóan a pályázat mellé áll” – nyilatkozta a néhány hónapja beiktatott sportminszter, aki szerint a 2008-as év végére, legkésőbb 2009 elejére elkészül, s beadására kerül a pályázati anyag.

Franciaország 1960-ban és 1984-ben már otthont adott az Európa-bajnokságnak, ráadásul utóbbi hazai sikerrel zárult.

Vb-t szintén kétszer rendeztek a franciák, 1938-ban és 1998-ban. A korábbin magyar ezüstérem (az olaszok nyertek), utóbbin francia aranyérem született. A 2008-as Eb-nek Ausztria és Svájc ad otthont, a 2012-ben pedig a lengyel-ukrán kettős lesz a házigazda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik