Élet-Stílus

Spanyolországba húzza a szíve Ronaldót

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfő esti gálája után Cristiano Ronaldo kijelentette, hogy előbb vagy utóbb szeretne Spanyolországba igazolni. Jelenlegi csapata, a Manchester United pedig egy újabb Bayern München-sztár után érdeklődik.

Lahm az MU-nál?

A Manchester United rendkívüli sikeres pénzügyi évet zárt június 31-én, és a Times információi szerint januárban igen aktív lesz a klub az átigazolási piacon. az első számú jelölt állítólag Philipp Lahm, a Bayern München védője. A fiatal német válogatott mind a két szélen bevethető, és ő lehet a 32 éves Gary Neville utódja.

„Szeretnék egyszer majd egy spanyol klubban játszani, nem tudom, hogy lesz-e erre lehetőségem, de nekem ez az álmom” – nyilatkozta Cristiano Ronaldo a FIFA-gálát követően. A Nemzetközi Szövetség voksolásán szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányai nyilvánítottak véleményt. A portugál klasszis a brazil Kaká és az argentin Lionel Messi mögött a harmadik helyen végzett.

A portugál játékost a sajtóban már több alkalommal is összehozták a két nagy spanyol klubbal, a pletykák a 2006-os vébé után ütötték fel a fejüket, miután Ronaldo csúnyán összeveszett manchesteri csapattársával, Wayne Rooney-val az Anglia–Portugália-találkozón. A két játékos azóta már kibékült, de Ronaldo nem először jelezte, hogy a spanyol bajnokságban is kipróbálná magát. Egyes szakértők véleménye szerint Ronaldo tudása legjavát egy latin stílusban futballozó együttesben mutathatná meg.

„Fantasztikus a Primera División, ott játsszák Európában talán a legszebb a focit” – mondta a fiatal klasszis, majd sietve hozzátette: „A Manchesternél nagyon jól érzem magam, és azt hiszem, jelenleg az angol bajnokság a legerősebb. De ki tudja, mit hoz a jövő?” A Manchester vezetői mindenesetre már számtalanszor jelezték, hogy eszük ágában sincsen elengedni a csapat egyik kulcsemberét.

A FIFA-szavazás kapcsán csalódottságának adott hangot Ronaldo, de bízik abban, hogy jövőre is versenyben lesz a díjért: „Kaká fantasztikus játékos, de még számos alkalmam lesz arra, hogy kiérdemeljem ezt az elismerést. Idén már 14 gólnál tartok, és remélem, hogy minden szempontból túlszárnyalom a tavalyi teljesítményemet. Ha ez sikerül, akkor már jövőre jók az esélyeim.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik