Élet-Stílus

Folytatódik a tisztogatás a Valenciánál

A spanyol élcsapat trénere a hét elején két idősebb sztárral közölte, hogy a jövőben nem számít rájuk. Ronald Koeman azonban nem elégszik meg ennyivel, és újabb négy játékossal nézet új csapat után.

A Valencia együttese a csalódást okozó szezonkezdet miatt októberben igazolta le Ronald Koemant. A Quique Sánchez Flores posztját átvevő holland sem tudta azonban kivezetni a hullámvölgyből a csapatot, amely csak a hetedik helyen áll a Primera Divisiónban, és a Bajnokok Ligája-csoportjában szégyenszemre csak az utolsó helyet szerezte meg.

Lapátra tették Canizarest

Koeman a napokban bejelentette, hogy gyökeres változásokat tervez az egyesületnél. Első lépésként kitette a keretből a valenciai szurkolók egyik kedvencét, a kilenc éve az együttes kapuját védő Canizarest. A 38 éves portás az őszi szezon hátralévő két bajnokiján Albeidához hasonlóan még csak a kispadra sem ülhet le.


Folytatódik a tisztogatás a Valenciánál 1

Koeman nem viccelt, kirakja a renitenseket (AP)


Néhány nappal később újabb négy névvel bővült a szakvezető listája: Miguel Ángel Angulo, Nikola Zigic, Manuel Fernandes és Vicente a januári átigazolási időszakban veheti a kalapját. Koeman drasztikus intézkedései nemcsak a szurkolók között okoztak megrökönyödést, hanem a csapaton belül is „temetői hangulat” uralkodik a Marca szerint.

Kidobott milliók

Az elnöki támogatás mellett cselekvő Koeman nem nézte jó szemmel a régi nagyok dominanciáját az öltözőben, néhány alapjátékos ugyanis káros befolyást szerzett a keretben.

Zigic és Fernandes esete különösen érdekes, hiszen mindkettőjüket nyáron hozta a klubhoz a sportigazgató egyenként 18 millió euróért. Miguel Ángel Ruiz két protezsáltja már Floresnél sem számított alapembernek, Koemannál pedig még kevesebb lehetőséget kaptak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik