Élet-Stílus

Elhalasztották a döntést Várhidi ügyében

Elfogadták ugyan Várhidi Péter szövetségi kapitány beszámolóját a válogatott idei szerepléséről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén, a sorsáról azonban nem született döntés.

A MLSZ honlapja szerint a vezető grémium tagjai megállapították, a szakvezető teljesítette az elnökség által meghatározott célkitűzéseket, s az előzetesen lefektetett elveket betartva végezte munkáját. Az elnökség egyúttal kifejezésre juttatta elégedettségét, s elismerését fejezte ki a szakembernek, illetve az általa irányított stábnak.

A testület ugyanakkor úgy döntött, a szövetségi kapitány kijelölése érdekében további tárgyalásokra van szükség, ezért megbízta Kisteleki István elnököt, hogy a lehető leghamarabb tegyen javaslatot arra, ki irányítsa a jövőben a válogatottat. A jelölt személyének előterjesztésére és szerződtetésére jelen állás szerint a 2008. január 15-i rendkívüli elnökségi ülésen kerül sor.

Csalódott Várhidi

A szakembert megkerestük telefonon a döntést követően. „Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott. Számítottam arra, hogy ma nem születik döntés, de bíztam abban, hogy december 31-ig eldől a sorsom. Valami azonban közbejöhetett, hogy az MLSZ csak január 15-én tárgyal ismét az ügyben” – mondta a lapunknak Várhidi Péter.

„A beszámolómat ellenszavazat nélkül elfogadta a magyar szövetség elnöksége, majd kiküldtek a teremből. Amikor visszahívtak, közölték velem a döntésüket. Nem indokolták meg, hogy miért van szükség ilyen hosszú gondolkozási időre” – tette hozzá a kapitány, aki szerint rajta kívül nincsen hivatalos jelölt a posztra. „Persze lehet hogy péntekre változik a helyzet.”

Totojázik az MLSZ

A szakember által irányított magyar válogatott az utolsó idei mérkőzését november végén játszotta. A görögök elleni vereségét követően az MLSZ bejelentette, hogy december 13-ai gyűlésen döntenek Várhidiről.

Maga a kapitány úgy számolt, hogy csütörtökön még nem születik döntés. „Én is úgy hallottam, de ez csak egy félinformáció, az elnökségin minden kiderül. A magam részéről remélem, hogy eldől a sorsom, ha most nem, akkor legalább december 31-ig. Utóbbi esetben viszont már rendkívüli elnökségi ülést kellene beiktatni” – mondta az FN-nek szerdán a kapitány. Majd hozzátette, ha az elnökség elfogadja a beszámolóját, elvileg döntenie is kellene.

Minek váltani?

A megfiatalított válogatott – bár csak ötödik lett az Eb-selejtezőcsoportjában – sokat fejlődött az elmúlt egy évben, ráadásul újra maga mellé állította a közönséget, kiváltképp azzal, hogy itthon legyőzte a világbajnok olasz csapatot. Ami a statisztikát illeti: Várhidinak pozitív a mérlege, regnálása alatt hétszer nyert és hatszor kikapott a nemzeti csapat.

—-Várhidi portré—-

Várhidi Péter 1958. május 8-án született, Budapesten. Édesapja, Várhidi Pál tizenöt évig játszott az Újpestben, több mint 200 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A középhátvéd tízszer szerepelt a válogatottban, s játszott az Aranycsapatban is. Fia, Péter is az Újpestben kezdett futballozni, 1968 és 1980 között volt a lila-fehérek játékosa, de csak a tartalékcsapatban jutott lehetőséghez. Ezért 1980-ban a Ganz Mávagba igazolt, ahonnan hat év után a BVSC-be szerződött. A bal oldali védő hat esztendőt töltött a Szőnyi úton, de az élvonalban csak négy alkalommal léphetett pályára.

Visszavonulása után az MTK-ban Bicskei Bertalan mellett volt pályaedző, majd az Újpest másodedzője lett Nagy László mellett. Nagy László távozása után ő lett a szakvezető, s a kupadöntőbe vezette a gárdát, valamint bajnoki címet is szerzett a csapattal. Az Újpesten töltött évek után volt a Videoton edzője és a Nyíregyháza szakmai igazgatója is, s 2006 tavaszától áll az MLSZ alkalmazásában, mint szövetségi edző.

Edzői pályafutása
1995-1996: MTK, pályaedző
1996-1997: Újpest, pályaedző
1997-1998: Újpest, vezetőedző (a negyedik forduló után vette át a csapatot Nagy Lászlótól. Az Újpest abban az esztendőben bejutott a Magyar Kupa döntőjébe és bajnoki aranyérmet szerzett)
1998-1999: Újpest, vezetőedző (a csapat a 3. helyen végzett)
1999-2000: Újpest, klubigazgató, majd vezetőedző
2000-2001: Videoton, vezetőedző (a tavaszi idényben vette át a gárdát.
2001-2002: Videoton, vezetőedző(a bajnokság végén a csapat az 5. helyet szerezte meg)
2003 tavasz- 2004 tavasz: Nyíregyháza, szakmai igazgató
2006 áprilistól: MLSZ, szövetségi edző

Forrás: MLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik