Élet-Stílus

Serie A: Del Piero-show Rómában

A Juventus elsősorban Alessandro Del Pierónak köszönhetően idegenben győzte le a Laziót a Serie A 16. fordulójában, és ezzel feljött a második helyre. Ugyanakkor a torinói csapat edzője, Caudio Ranieri nem volt valami boldog a lefújás után.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

„Három lépést tettünk előre, miután Rómában szereztünk három pontot. Ugyanakkor négyet léptünk hátra, a Lazio ugyanis többször túljárt a védelmünk eszén, mint az eddigi ellenfeleink összesen… Nem játszottunk jól, és óriási szerencsénk, hogy van egy Buffonunk meg persze egy Del Pierónk” – nyilatkozta Ranieri.

Mauri kihagyott helyzete után a vendég Juve a 29. percben Trezeguet révén szerzett vezetést a Stadio Olimpicóban. Pontosabban Salihamidzic a kapu előtt álló francia csatár lábára lőtte a labdát, amely aztán hálóba került. Ugyanakkor nem sokáig örülhettek a vendégek, Mutarelli beadása után ugyanis Pandev 5 méterről fejelt a hálóba, ráadásul Nedvedet sérülés miatt le is kellett cserélni.

Del Piero viszont ott volt a pályán, és a veterán csatár el is döntötte a három pont sorsát. A 48. percben kilépett a leshatárról és laposan a bal alsó sarokba lőtt, majd a 70. percben szinte lemásolta előző gólját. Egy remek indítást, valamint nem különben pazar labdakezelést követően törhetett kapura a bal oldalon, és végül a bal felső sarokba bombázott.

A két Del Piero-találat között Rocchi hagyott ki egy ordító helyzetet a másik oldalon, másképp fogalmazva: Buffon védett szenzációsan. A hosszabbítás perceiben szépített a Lazio: Rocchi beadása után Pandev Buffont megelőzve közelről fejelt a kapu jobb oldalába.

Római győzelmének köszönhetően a Juventus a második helyen áll pillanatnyilag a tabellán. „Nem gondolunk a bajnoki címre. Elsősorban arra figyelünk, hogy ne előzzenek meg minket a riválisaink, s nem pedig arra, hogy befogjuk az Intert. A Lazio elleni meccs végén sokat szenvedtünk, de annyira ezért jók voltunk, hogy ne engedjük ki a kezünkből a győzelmet” – így a már hét gólnál járó Del Piero.

Szombat koraeste a Catania – Mascara két góljával – 2-0-ra legyőzte a vendégként fellépő Udinesét, amely így lépéshátrányba került az AS Romával és a Juvéval szemben – az Interről ne is beszéljünk.

Serie A, 16. forduló:
Lazio-Juventus 2-3 (1-1)
Gól:
Pandev (36., 93.), ill. Trezeguet (29.), Del Piero (48., 70.)

Catania-Udinese 2-0 (1-0)
Gól:
Mascara (8., 86.)

Vasárnapi eredmények:
Atalanta-Palermo, 15:00
Empoli-Genoa, 15:00
Parma-Reggina, 15:00
Sampdoria-Fiorentina, 15:00
Siena-Napoli, 15:00
Torino-AS Roma, 15:00
Cagliari-Inter, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik