Élet-Stílus

Nistelrooy három pontot mentett a Realnak

Hét ponttal megugrott a spanyol bajnokságban a címvédő királyi gárda, miután a Bilbao otthonában diadalmaskodott. A két legközelebbi üldözőre, a Barcelonára és a Villarealra megoldható feladat vár vasárnap. A Valenciának továbbra sem megy.

Két mérkőzést játszottak szombat este a spanyol bajnokság 15. fordulójában. Elsőként Pamplonában lépett pályára az utóbbi hetekben bukdácsoló Valencia. Ronald Koeman csapata sorozatban harmadik bajnokiján nem szerzett gólt, de legalább ezúttal hátul nem kapitulált a BL-résztvevő, és egy pontot elcsent az Osasunától.

Az Athletic Bilbao együttesének továbbra is várnia kell a második hazai győzelmére, miután késő este 1-0-ra kikapott a Real Madridtól. A királyi gárda találatáról az 55. percben Ruud van Nistelrooy gondoskodott, és így Bernd Schuster csapata hét ponttal ellépett az üldözőktől. A Bilbao a múlt héten pont a Valenciát intézte el 3-0-val, de most képtelenek voltak megismételni az akkori produkciót.

Pedig a házigazdák főleg az első játékrészben remekül játszottak, és nem egy alkalommal hosszú percekre beszorították a Realt a kapuja elé. A legnagyobb lehetőségüket Llorente a 28. percben hagyta ki: precíz fejesét Iker Casillas gyönyörű mozdulattal tornázta ki. A fővárosiaknak az első félidőben egyetlen igazán veszélyes támadásuk volt, a 11. percben Raul majd Robinho is gólt lőhetett volna.

A második félidőben a madridiak Nistelrooy első értékelhető megmozdulása után megszerezték a vezetést: az 55. percben a holland a tétovázó védők mellett 22 méterről nagy gólt ragasztott a bal felsőbe. A folytatásban átvette az irányítást Schuster csapata, és több alkalma is lett volna a három pont bebiztosítására. A baszkok korántsem adták fel a meccset, de a 74. percben egy újabb Llorente lehetőségtől eltekintve már nem sok momentumuk volt a Real kapuja előtt.

Győzelmével a Real hét ponttal vezet a riválisok előtt, de a Barcának elvileg könnyű dolga lesz a Nou Campban a Deportivóval szemben, és a Villareal-Betis is hazai sikert ígér.

Primera División, 15. forduló:
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-1
Gól:
van Nistelrooy (55.)

Osasuna-FC Valencia 0-0

Vasárnapi meccsek:
Almeria-Valladolid 17 ó
Levante-Recreativo Huelva 17
Racing Santander-Real Mallorca 17
Sevilla-Real Murcia 17
Villarreal-Real Betis 17
Real Zaragoza-Espanyol 17
Atlético Madrid-Getafe 19
FC Barcelona-Deportivo La Coruna 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik