Élet-Stílus

Újabb „nagyvadra” hajt a Bayern

A nyár talán legnagyobb bevásárlója, a német Bayern München újabb játékos megszerzését tűzte ki célul: a németek nem adják alább, világbajnoki érmes kell nekik.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A 2006 tavaszát lógó orral és megereszkedett bőrgatyával záró müncheniek nyáron a támadószekciójukat szinte teljesen kicserélték: Pizarro, Santa Cruz és Makaay ment, míg Luca Toni, Franck Ribéry és Miroslav Klose érkezett – egy vb-arany-, ezüst- és bronzérmes (a szintén offenzívában jeleskedő, ám poétikusan ifjú Schlaudraff-Kroos kettőst nem említve).

Ősszel azonban kiderült, hogy az ütköző emberek – az erre a feladatra szánt, ám képességei alapján inkább kreatív brazil Zé Roberto és török Hamit Altintop nem tudták uralni a középpályát, így ha Van Bommel távolmaradt (a hektikus holland nagy lapgyűjtő, ráadásul két alkalommal meg is sérült), a középpályás szűrés ismeretlen fogalom volt az ennek rendje-módja szerint le is eresztő müncheniek számára.

A közelmúltban, a Bayern éves közgyűlésén Karl-Heinz Rummenigge kifejtette, hogy a Bayern csapatánál dúl a Kánaán, fennállásuk leggyümölcsözőbb gazdasági évét zárták, s már akkor ígérte, hogy a klub minőségi játékosok célzott vásárlásával vértezné fel magát a jövő évi Bajnokok Ligája-tagságra.

A németek nem tétlenkednek. A puhatolózás megindult, szegény Andrea Pirlo nem győzött „elhatárolódni” – a vörös mezben feszítő Luca Toni ugyanis említette, hogy nem bánná, ha egyik legjobb barátja egyben klubtársa is lenne. Pirlo jelezte: ő maradna Milánóban. Az itáliai import ugyanakkor egyre valószínűbb.

A müncheniek a Barcelonából elvágyódó, s a Münchenből minden bizonnyal távozó Sagnolt maradéktalanul pótolni tudó, Gianluca Zambrottával is felvették a kapcsolatot (a szélsőhátvéd ha tehetné, menne vissza Torinóba, kérdés, hogy a Juventusnál van-e annyi pénz, amit a megszerzésére kigazdálkodhatnak), viszont a rendszerint megbízható forrásokra támaszkodó Kicker úgy értesült, hogy erejüket elsősorban a Roma és az olasz válogatott fenegyerekére, Daniele De Rossira tartogatják.

A „kullancs” szerepben is otthonos, ellenben technikás-fantáziadús védekező középpályás még csak 24 esztendős, szerződése pedig 2009-ig köti a rómaiakhoz. Azaz a Roma vezetői vagy hosszabbítnak vele, vagy eladják – s ha pénzt akarnak érte, utóbbit 2008-ban teszik. A játékos ára 20 millió euró körül mozog, nem kevés, de a müncheniek idei költekezését látva – bagatell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik