Élet-Stílus

Pénteki Quimby: tömegmámor az A38-on

Sok jó ember kis helyen is… tartja a mondás, de pénteken az A38-on a Quimby varázslatára volt szükség, hogy az első ránézésre ijesztő, lökdösődést és boruló korsó söröket ígérő emberáradatot békés, együttmozgó tömeggé varázsolja.

A kis országunk egyik legfoglalkoztatottabb koncertzenekarává vált Quimby minden fellépése alkalmával hatalmas érdeklődést generál, nem is beszélve a ritka klubfellépések jegyeiért folyó harcokról. Igaz az A38 „dühöngőjében” jó pár ember megfér, a belépők már napokkal ezelőtt elfogytak, de ezen lassan már nem is érdemes meglepődni. Örvendetes ez már csak azért is, mert a Quimby hála az égnek még ma is ezer szállal kötődik régi, alternatív gyökereihez és az idők folyamán mondanivaló és zene tekintetében is még mindig tud újat mondani. Köszönhető ez az idén már tizenötödik éve együttzenélő és együtt gondolkodó társaságnak, akik sok vihart, leállást és újraindulást átélve 2005-re, a frontember felépülése után eddigi legérettebb lemezükkel rukkoltak elő.

Az utóbbi időben, akárcsak pénteken az A38-on egyre dominánsabbá válnak a Quimby zenéjében a jazzes elemek, a régi számokba beillesztett jazzbetétek. Ebben nagy szerepet kapnak a több zenekarban is oszlopos tagként működő Kárpáti Dodi sodró improvizatív szólói. A pénteki koncerten a tömeg eleinte ijesztőnek tűnt, az ember úgy érezhette, a hajó már plussz egy embert sem tűrne meg a gyomrában. A zenemassza a harmadik szám környékén terített be minket, és a Káosz Amigos refrénjénél mozdult meg először a hajó feneke, és utána hullámzott tovább egész este a Duna vizén. Kiss Tibi különösen jó formában volt, ugrált és bohóckodott a színpadon, s míg a többiek éppen szólóikkal kápráztatták el a közönséget, szokás szerint elszívott egy doboz cigarettát. Líviusék annyira jól érezték magukat a színpadon, a közönség pedig olyan sikongatósan hálás volt, hogy az újrázás is majd fél óráig tartott, és mindenki garantáltan megkapta a kedvenc számát. A dalok nagyjából egyenlő arányban kerültek ki az újak és a régiek közül, változatos, mégis egységes lenyomatot hagyva maguk után.

Quimbyék a következő hónapban is több helyen láthatóak lesznek majd. Legközelebb február 24-én prezentálnak egy hatalmas koncertet a Gödörben, közben pedig három ízben is fellépnek a Vidám Színpadon a Vízkereszt előadásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik