Élet-Stílus

Roddick és Berdych tornagyőzelme

A cseh Tomas Berdych nyerte a hallei füvespályás férfi tenisztornát, miután a fináléban meglepően simán, 80 perc alatt elintézte Markosz Bagdatiszt. A londoni Queen's Clubban a második helyen kiemelt Roddick meccslabdáról győzött.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A 21 éves negyedik helyen kiemelt Berdych a döntőben sokkal magabiztosan játszott, mint a 22. születésnapját éppen vasárnap ünneplő ciprusi ellenfele, és idei első, pályafutása harmadik végső diadalát aratta ATP-versenyen.

Berdych elsősorban a parádés első szerváinak köszönhetően győzte le azt a Bagdatiszt, aki a tavalyi Australian Open döntőjében nagy csatában kapott ki Roger Federertől, majd szintén 2006-ban elődöntőt játszott Wimbledonban. A cseh teniszező az első szervájánál 37 labdamenetből 35-öt megnyert, és így simán 7:5, 6:4-re nyerte a találkozót.

Berdych már tavaly is döntőt játszott Hallében, de akkor Federer ellen kikapott. Idén is szerepelt volna a németországi tornán a svájci klasszis, de az utolsó pillanatban visszalépett.

A londoni döntőben egyértelműen Andy Roddickot tartották esélyesnek annak ellenére, hogy Mahut a negyeddöntőben Rafael Nadalt búcsúztatta. A francia játékos amerikai ellenfelét is alaposan meglepte az első szettben, és a mérkőzés egyetlen brékjával 6:4-re nyerte a felvonást. A továbbiakban Mahut és Roddick is kőkeményen szervált, így mind a két szett rövidítésben dőlt el. Mindkettőt az amerikai nyerte – az elsőben szett- és meccslabdáról – és így első idei tornagyőzelmének örülhetett.

Halle, férfi torna, döntő:
Berdych (cseh, 4.)-Bagdatisz (ciprusi, 8.) 7:5, 6:4

Queen’s Club, férfi torna, döntő:
Roddick (amerikai, 2.)-Mahut (francia) 4:6, 7:6, 7:6

További teniszeredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik