Élet-Stílus

Itt járt a Dream Theater

Több ezer rajongója előtt adott koncertet szerda este Budapesten a Dream Theater. A progresszív metált játszó világhírű amerikai zenekar legújabb stúdióalbumát mutatta be.

A Chaos is Motion elnevezésű turné keretében Mike Portnoy (dobok), John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), James LaBrie (vokál) és Jordan Rudess (billentyűsök) a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán adott mintegy kétórás koncertet. A zenekar nyári európai turnéjának harmadik, budapesti állomásán a napokban megjelent Systematic Chaos címet viselő, kilencedik stúdióalbumának dalait játszotta, de megszólaltak olyan régi slágereik is, mint a Take The Time és a Surrounded.


Itt járt a Dream Theater 1

A Dream Theater előtt „bemelegítésként” az amerikai Dominici együttes játszott. A zenekar névadó-énekese, Charlie Dominici a Dream Theater első, 1989-ben megjelent When Dream And Day Unite című lemezén énekelt. A Dominici a Dream Theater csaknem húszállomásos nyári európai turnéjának három helyszínén – Budapest mellett Linzben és Zágrábban – mutatkozik be.

A Dream Theater története az 1980 évek elején kezdődött, az alapító tagok akkor még Majesty néven zenéltek, első lemezük megjelenése előtt azonban nevet kellett változtatniuk. A Dream Theater eredetileg egy kaliforniai mozi neve volt, ennek lebontása után vette fel a csapat ezt az elnevezést.

A zenekar 1992-es Images and Words című albumával robbant be rock világába, majd 1994-es, Awake című albumuk után számos elismerést kapott. Abban az évben több magazin az év együttesének választotta a Dream Theatert, John Petrucci pedig az év gitárosa lett.

Az időközben világhírűvé vált Dream Theater 1999 óta zenél a jelenlegi felállásban. A zenekar eddig 18 lemezt adott ki, Magyarországon a szerdai koncertet megelőzően háromszor léptek fel: 2000-ben, 2002-ben és 2005-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik