Élet-Stílus

Szombaton kezdik a Hungária körút felújítását

Június 30-án, szombat reggel megkezdődik a Hungária körút felújítása a Kacsóh Pongrác úti felüljáró és a Kerepesi út között.

A felújítás nem a teljes útpályára terjed ki, a legrosszabb állapotban lévő külső 1 vagy 2 sáv újul meg, mivel azok balesetveszélyesek. Budapest legforgalmasabb útjának felújítása óhatatlanul is érezhető lesz a közlekedésben, így a szervezés és ütemezés tekintetében is igen komoly szervezés és egyeztetés előzte meg a felújítást.

A munkálatok mindösszesen 20 napot vesznek igénybe, ami ilyen mennyiségű útfelület és forgalom mellett rendkívül gyors munkavégzést jelent. A hétvégék kihasználása fontos, mivel ekkor nincs kamionforgalom. Egy hétvége kihagyása 5-6 nappal hosszabb kivitelezési időt jelentene. Az út felújítását a július 20-i Népstadionban rendezendő Rolling Stones koncertig mindenképp szükséges befejezni.

Június 30-án, szombaton reggel kezdődik a Hungária körút felújítása, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró és a Kerepesi út között. Hétvégén a munkálatok a felüljárótól a Thököly útig zajlanak a város felé eső oldalon. A Kapcsolat koncertet figyelembe véve, szombaton a Vidámpark és a Thököly út között végzik a munkát, hiszen ez a szakasz a legkevésbé forgalmas a koncertre látogatók számára. A munkát szombaton legkésőbb 20.30-ig befejezik, így éjszaka, a koncert végén nem lesz már forgalomkorlátozás. Vasárnap reggel folytatják a munkálatokat és aznap estig várhatóan egészen a Thököly útig eljutnak.

Július 2-án, hétfőn a Thököly úttól folytatják a felújítást és a hét végére a Kerepesi útig haladnak. Ezután következik a másik oldal, de a már leaszfaltozott oldalon folyik közben a szerelvények szintbe helyezése. A Hungária körút 3248 méter hosszú szakaszának külső sávjai összesen 58 464 négyzetméteren újulnak meg 238 744 265 forintért.

A munkálatok során hétköznapokon egy sávban korlátozzák a forgalmat, azaz két sáv mindig járható, hétvégenként időként csak egy sáv lesz járható, azaz két sávon folyik a munka.

A Fővárosi Önkormányzat 2005-ben – a Podmaniczky Program keretében – hároméves útfelújítási programot indított, amelynek révén ez év végéig megújul a fővárosi kezelésű utak mintegy 40 százaléka. Az útfelújítások közel 80 százalékánál a burkolat felújítását megelőzi az elöregedett közművek felújítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik