Élet-Stílus

Az eső elmosta a wimbledoni játéknapot

Mindössze két mérkőzést sikerült lejátszani szombaton az angol nyílt teniszbajnokságon az időjárás miatt. A címvédő Amélie Mauresmo, valamint a végső sikerre ugyancsak esélyes, 2004-ben győztes orosz Marija Sarapova magabiztos játékkal jutott a 16 közé.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A szombati játéknap négyórás esőszünettel kezdődött, majd csupán két mérkőzést tudtak lebonyolítani, amikor ismét jött az égi áldás. Elsőként a tavalyi győztes Amelie Mauresmo biztosította be a helyét a nyolcaddöntőben. A 27 éves francia gond nélkül verte két szettben a 28. helyen kiemelt Santangelót, aki a meccsnek semmilyen szakaszában nem tudta, még csak megszorítani sem ellenfelét.

A másik mérkőzés utolsó pontjait már esőben játszotta Sarapova és Szugijama. A játék itt sem hozta lázba a lelátókon ázó közönséget, 2004 orosz bajnoka két sima játszmában győzte le a japán teniszezőt.

A szervezők egy ideig még bíztak a folytatásban, de a folyamatos esőzés miatt úgy döntöttek, hogy szombaton már nem folytatják a játékot az angol nyílt teniszbajnokságon A torna szóvivője ugyanakkor bejelentette: a viadal programja a gyakori megszakítások ellenére a megfelelő ütemben halad, így az előre eltervezett vasárnapi pihenőnapot megtartják.

Szávay Ágnes a cseh Vladimira Uhlirova oldalán lépett volna pályára a Sania Mirza, Shahar Peer indiai, izraeli kettős ellen a női párosok második fordulójában, ám ezt meccset a többivel együtt szintén hétfőre halasztották.

Wimbledon, női egyes, 3. forduló:
Sarapova (orosz, 2.)-Szugijama (japán, 26.) 6:3, 6:3
Mauresmo (francia, 4.)-Santangelo (olasz, 28.) 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik