Élet-Stílus

Nem büntetik meg Hamiltont

A Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, hogy nem bünteti meg a vb-pontversenyben éllovas Lewis Hamiltont a múlt hétvégi incidens miatt, s Sebastian Vettel is csak megrovásban részesült végül.

A brit újonc a Japán Nagydíjon a biztonsági autó mögött hirtelen fékezett, és így a két mögötte haladó pilóta, Mark Webber és Sebastian Vettel összeütközött. Az eset után Hamilton és a német versenyzését is megvizsgálták a sportbírók.

Akkor úgy döntöttek, hogy a brit újonc nem hibázott, ellenben a fiatal Toro Rossós 10 helyes rajtbüntetést kapott elkerülhető ütközés okozása miatt, ugyanakkor az ő büntetését is visszavonták később.

Új bizonyíték

A hét közben aztán egy bizonyító erejűnek vélt Youtube-videó hatására több helyen is megírták, hogy akár el is vehetik a Fudzsiban szerzett 10 pontot az összetettben élen álló újonctól. Maga Hamilton bele is törődött már abba, hogy a hétvégén a FIA megbünteti.





„Bűnbaknak állítottak be. A múlt hétvégém tökéletesen sikeredett, egyszer sem hibáztam” – panaszkodott a brit Sanghajban, a vasárnapi futam helyszínén. „Idáig azt hittem, hogy a Forma-1 a kemény, de fair küzdelemről szól. Én erre törekedtem az egész szezonban” – tette hozzá Hamilton.

Az új bizonyíték felbukkanása után a FIA meghallgatta mind az érintett pilótákat, és végül úgy döntött, hogy nem veszi el a Fudzsiban szerzett pontokat a brittől.

Webber csak kritizált

A sajtóhírekkel ellentétben Webber sem nyújtott be hivatalosan panaszt fiatal kollegája ellen. „Szeretném tisztázni a dolgot. Valóban kritizáltam Lewis vezetését, de hivatalosan senki ellen nem éltem panasszal” – így Webber.

Vettel is megúszta

Aztán jött a csattanó: a verseny utáni vizsgálat még Vettel bűnösségét állapította meg, és a FIA úgy döntött, a németet a most vasárnapi kínai GP szombati időmérő edzésén elért helyénél 10 pozícióval hátrébb sorolják majd a rajtrácson. Pénteken azonban enyhítették a büntetését, csak megrovásban részesült, így az időmérőn elért helyezése érvényben maradhat.

Eladta csapatát a Spyker



A holland Spyker autógyár 88 millió euróért eladta F1-es csapatát a Vijay Mallya indiai milliárdos által vezetett Orange India Holdingsnak.

A Spyker tavaly vásárolta meg az istállót 106,6 millióért a Midlandtől (a Jordan utódjától), de számításai nem jöttek be, ugyanis a csapat az első fél évben 13 milliós veszteséget termelt, ezzel a gyár összdeficitje 29,9 millióra ugrott. Tavaly ez az összeg mindössze 1,1 millió volt.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik