Élet-Stílus

Hill szerint Hamilton lesz a győztes

Damon Hill Lewis Hamiltonra fogad. A britek utolsó Forma-1-es világbajnoka szerint a McLaren-Mercedes újonc pilótája a Kínai Nagydíjon elkövetett elképesztő hibája ellenére megnyeri a vb-t.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Hamilton már Sanghajban is felérhetett volna a csúcsra, csakhogy óriási hibát vétett, a bokszutca bejáratánál – lestrapált gumikkal – a sóderágyba hajtott, s nem tudott kijönni onnan. A második helyről esett ki, ezzel a pontversenyben felhozta csapatársát, Fernando Alonsót és a ferraris Kimi Räikkönent.

Az említettek négy-, illetve hétpontos hátrányban vannak, így még szintén esélyesek a vb-címre – és már csak egy futam, a Brazil Nagydíj van hátra. Be is indult az össznépi találgatás (ki lesz a győztes?), s ebből az utolsó brit bajnok, az 1996-ban arató Damon Hill sem maradhatott ki: ő honfitársára, Hamiltonra fogad. Elmondta, a 22 éves újonc gyorsan kiheveri a Kínai Nagydíj keserű történéseit, és megnyeri a vb-t.

„Amikor kiesett, nem akartam elhinni, hogy ekkorát bakizott, de Lewis nem esett kétségbe, mint mondta, továbbra is harcol, és aggódnia sem nagyon kell, hiszen vezeti a pontversenyt” – nyilatkozta Damon Hill, aki ezután tovább bókolt fiatal honfitársának.

„Bámulatosan nagy sportember. Zöldfülűként csatlakozott a Forma-1-hez, és lazán elveri a világ legjobb pilótáit. Remélem, ő lesz a világbajnok. Abban biztos vagyok, hogy a Kínában történtek ellenére is olyan magabiztosan áll majd rajthoz Brazíliában, ahogy eddig is versenyzett” – tette hozzá Hill, s október 21-én – amellett, hogy ki nyeri a vb-t – az is kiderül, milyen jós válna az egykori klasszisból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik