Élet-Stílus

Zanardi is indul a New York Marathonon

Egy szörnyű baleset miatt mind a két lábát elveszítő volt Forma-1-es pilóta, az olasz Alex Zanardi is elindul a november 4-én sorra kerülő New York Maratonon.

Kapcsolódó link

sport.lap.hu

Mivel hat évvel ezelőtti szörnyű balesete következtében mindkét lábát amputálni kellett, Zanardi egy kézzel hajtható kerékpárral teljesíti majd a távot, de persze az is nagy dolog, hogy egyáltalán elindul a maratonin.

„Komolyan veszem a felkészülést, és remélem jó időt megyek. Két órán belüli eredménnyel elégedett lennék” – így a 41 éves sportember.

A korábban a Jordan, a Minardi, a Lotus és a Williams színeiben versenyzett Zanardinak 2001. szeptember 15-én, a németországi Lausitzringen történt hatalmas karambolja következtében kellett amputálni a lábait.

A CART-sorozatba tartozó futamon a bokszutcából kihajtva ütközött a csaknem 320 kilométer/órás sebességgel száguldó kanadai Alex Taglianival. Zanardi ugyanakkor lábai elvesztése után sem mondott le szenvedélyéről, az autóversenyzésről, továbbra is aktív pilóta (a túraautó-világsorozatban szerepel), sőt, tavaly egy számára speciálisan átalakított Forma-1-es BMW-Saubert is tesztelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik