Élet-Stílus

Kedden hatan továbbjuthatnak a BL-ben

Akár hat nyolcaddöntős hely is elkelhet a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a keddi játéknapon. Két angol csapatnak, a Manchester Unitednek, illetve az Arsenalnak már nincs miért izgulnia, feltételezhető, hogy a trénerek pihentetni fogják a sztárjaikat.

Sérült csatársztárok

Az E csoportban az FC Barcelonának egyetlen pont begyűjtése is elegendő Lyonban a biztos továbbjutáshoz, míg a skót Glasgow Rangers akkor kerül a legjobb 16 közé, ha győz a jelenleg pont nélkül álló német VfB Stuttgart otthonában, a francia bajnok pedig vereséget szenved a katalánoktól.

A hétvégi bajnokin pihentetett Ronaldinho ott lesz Frank Rijkaard együttesében, a holland tréner azonban nem számíthat Thierry Henry-ra. A francia támadó Recreativo Huelva elleni 3-0-ra megnyert szombati spanyol bajnoki találkozón sérült meg, a hátát és ágyékát fájlalja. A Lyonnál egyelőre kérdéses a mindössze 19 éves, de az idei szezonban a bajnokságban már 11 gólnál tartó Benzema játéka.


Kedden hatan továbbjuthatnak a BL-ben 1

Játszani akar Benzema (AFP)


„Nagyon fontos meccs ez számunkra, győznünk kell, ha tovább akarunk lépni. Sajnos még mindig fájdalmaim vannak, de mindent megteszek annak érdekében, hogy pályára léphessek” – nyilatkozta a fiatal csatár, aki már a válogatottban is számít a Domenech kapitány.

A falkavezér nélkül

Az F jelű kvartettben az aranycipős Francesco Tottit továbbra is nélkülöző AS Roma áll a nyolcaddöntő küszöbén, melynek átlépéséhez annyi szükségeltetik, hogy legalább annyi pontot gyűjtsön az ukrán Dinamo Kijev vendégeként, mint amennyit a portugál Sporting Lisboa szerez a már továbbjutott angol Manchester United otthonában.

Sir Alex Ferguson csapata egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatja magának a csoportelsőséget, ezért feltételezhetően nem veszik félvállról a Sporting elleni meccset. Az angol bajnok a hétvégén meglepetésre kikapott a Bolton otthonában, de a portugálok is csak döntetlent játszottak a Leixoes ellen a BL- összecsapás főpróbáján.

A Roma és Kijev első összecsapásán az olasz együttes sima győzelmet aratott az örök városban. Az akkori két gólszerző – Totti és Perrotta – nem lesz ott az ukrajnai visszavágón, de az olasz bajnokság harmadik helyezettjének kötelező nyernie, már csak azért is, mert ellenfelük egyelőre pont nélkül az utolsó helyen 3-12-es gólaránnyal.

Revansra vágyik az Inter

A G jelű négyesben az Internazionale van igen kedvező helyzetben, az olasz gárdának a győzelem továbbjutást ér hazai pályán a Fenerbahce ellen. A török gárda is továbbléphet, s ehhez akár pontot sem kell szereznie, ha a PSV Eindhoven botlik a CSZKA Moszkva vendégeként. Amennyiben a hollandok győznek, a Fenerbahce csak akkor biztosítja részvételét, ha szintén nyer.


Kedden hatan továbbjuthatnak a BL-ben 2

Cruzék leégtek Isztambulban (Getty)


Az olasz bajnok a csoportkör első játéknapján meglepetésre kikapott a törököktől Isztambulban, de azóta megállíthatatlan Roberto Mancini együttese. A bajnokságban továbbra is veretlenek Ibrahimovicék, akik a pocsék rajt után mind a három BL-meccsüket megnyerték, és jelenleg vezetik a csoportjukat.

A CSZKA Moszkva már korábban elvesztette minden esélyét, hogy tavasszal is a legrangosabb európai kupasorozatban szerepeljen, de a PSV legyőzésével legalább az UEFA-kupa elérhető közelségbe kerülne. Az oroszok hazai pálya előnye mellett abban bízhatnak, hogy a hollandok kapitánya, Timmy Simmons sérülés miatt el sem utazott Moszkvába.

Páholyban az Arsenal

Arsene Wenger csapata már biztosan ott lesz a 16 között a BL-ben, már csak az a kérdés, hogy a csoport hányadik helyezettjeként. Kedd este a négyes két legerősebb együttese az Arsenal és a Sevilla csap össze Spanyolországban. Ha nem nyernek az UEFA Kupa-győztes spanyolok, akkor is a 16 közé juthatnak, de ehhez az kell, hogy a cseh Slavia Praha ne gyűjtse be a három pontot a román Steaua Bucuresti vendégeként.

Az Ágyúsok francia trénere már előre jelezte, hogy jó pár kulcsjátékosát pihentetni fogja. „A Praha elleni mérkőzéshez hasonlóan ismét a fiatalok kapnak szerepet. Decemberben rendkívülien feszült lesz a csapat programja, nem szeretném, ha a kulcsjátékosok lesérülnének. Ennek ellenére komolyan vesszük a Sevilla elleni meccset, hiszen itt dőlhet el a csoportelsőség” – nyilatkozta Wenger.

A csoport másik összecsapásán már csak az UEFA-kupás hely a tét. A pont nélküli Steaua Bucurestinek győznie kell, míg Slavia Prahának elég egy döntetlen is Romániában.

—-Keddi játéknap—-

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
E csoport:
VfB Stuttgart (német)-Glasgow Rangers (skót) 20:45 ó
Olympique Lyon (francia)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 (Viasat3)

A csoport állása:
1. FC Barcelona 10 pont
2. Glasgow Rangers 7
3. Olympique Lyon 6
4. VfB Stuttgart 0

F csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-AS Roma (olasz) 20:45
Manchester United (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 20:45

A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Manchester United 12 pont
2. AS Roma 7
3. Sporting Lisboa 4
4. Dinamo Kijev 0

G csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-PSV Eindhoven (holland) 18:30
Internazionale (olasz)-Fenerbahce (török) 20:45

A csoport állása:
1. Internazionale 9 pont
2. Fenerbahce 8
3. PSV Eindhoven 4
4. CSZKA Moszkva 1

H csoport:
Steaua Bucuresti (román)-Slavia Praha (cseh) 20:45
Sevilla (spanyol)-Arsenal (angol) 20:45

A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Arsenal 10 pont
2. FC Sevilla 9
3. Slavia Praha 4
4. Steaua Bucuresti 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik