Élet-Stílus

Németországban pusztít a Tilo szélvihar

A térségben pusztító Tilo szélvihar miatt az elmúlt nyolc év legsúlyosabb árvize fenyegeti az észak-németországi Hamburgot, ahol a vihardagály következtében több mint három méterrel emelkedett meg a víz szintje az Elba torkolatában.

A rendkívüli időjárásnak egyelőre nincs áldozata, de súlyos helyzet alakult ki Bréma, Emden, Bremerhaven és Wilhelmshaven kikötővárosoknál.

Víz borította el Hamburg kikötőjét, és a környező negyedeket. A viharos szelek néhány hajót leszakítottak horgonyáról, illetve több darut felborítottak. A város történelmi negyedében 400 tűzoltó szivattyúzta a vizet az elöntött pincékből és metroállomásokból. Különleges járművekkel kellett kiemelni az elárasztott negyedekben maradt autókat, amelyek helyenként a külső visszapillantó tükörig merültek el a vízben. A belváros utcáinak többségét lezárták, az utakon káosz uralkodik.

Észak-Németország egész területére viharfigyelmeztetést adtak ki, a szél elérheti az óránkénti 140 kilométeres sebességet is. Több helyütt havas eső esett. Komoly károk keletkeztek Helgoland szigetén az Északi-tengeren.

Németország déli részén havazott, illetve ónos eső esett. Ez utóbbi miatt több baleset történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik