Élet-Stílus

De la Rosa helyettesítené Alonsót

A McLaren még mindig keresi a távozó Fernando Alonso utódját, holott a megoldás kéznél van: a tesztpilóta Pedro de la Rosa ugyanis szívesen beülne a kétszeres világbajnok helyére.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu


Pedro De la Rosa jelezte, a 2008-as szezonban örömmel versenyzne a McLarennél. Az Arrows és Jaguar korábbi pilótája 2003 óta tesztel a wokingiaknál, s már futamon is bizonyíthatott.

2005-ben egy, 2006-ban, Juan Pablo Montoya távozása után pedig nyolc nagydíjon állt rajthoz – s az egy évvel ezelőtti Magyar Nagydíjon életében először a dobogóra is felállhatott. „A pilótakérdést illetően a csapat nem sürgeti a döntést, s én sem teszem. Az már biztos, hogy két évig, amíg a szerződésem él, tesztelem a McLarent, ám ha a csapatnak arra van szüksége, hogy versenyezzek, akkor örömmel teszem, én készen állok” – mondta az El Pais című lapnak a 36 éves spanyol pilóta.

Honfitársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso egy héttel ezelőtt intett búcsút a McLarennek, s a hírek szerint vagy a Renault, vagy a Red Bull lehet a következő csapata.

Ez ügyben egyébként a vele jó kapcsolatban álló De la Rosát is megkérdezték – igaz, teljesen feleslegesen… „Fernando már nem a csapattársam, ezért hiba lenne a jövőjéről beszélnem, különben sincs közöm hozzá. Alonso remek pilóta, nagy bajnok, és igazán jó volt vele együtt dolgozni. Mást nem mondhatok” – hebegte De la Rosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik