Élet-Stílus

Benitez beszólt a tulajdonosoknak

Szócsatába keveredett a Liverpool két amerikai tulajdonosa és a Bajnokok Ligája-döntős angol együttes vezetőedzője. Rafael Benitez új játékosokat akar, véleménye szerint a két tengerentúli üzletember nem ért a focihoz.

„Fogalmuk sincsen arról, hogy a januári átigazolási időszak miként működik” – szólt be Tom Hicksnek és George Gillettnek a Liverpool edzője. Az ügy előzménye, hogy az egyik amerikai üzletember arra kérte Benitezt, hogy ne az új játékosokról beszéljen, hanem próbáljon nyerni azokkal, akik már most az Anfield Roadon vannak.

Az angol kispadon?

„Meg kell érteniük, hogy az átigazolások Európában hogyan zajlanak. Nagyon nehéz új focistákat leszerződtetni” – mondta a spanyol tréner a Newcastle elleni 3-0-s győzelmet követően. „Próbáltam elmagyarázni nekik, hogy a legjobbat akarom a csapatnak.”

Benitez hét közben meglehetősen frusztráltan újságolta a sajtó képviselőinek, hogy a két tulajdonos a jelek szerint nem teljesíti a kéréseit. A szakember azt sem zárta ki, hogy leüljön az angol válogatott kispadjára. „Átvehetném Steve McClaren posztját, ehhez az angol tudásomat kellene csak egy picit csiszolni” – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón a 47 éves Benitez. „Komolyan gondolom, soha nem tudhatja az ember mit hoz a jövő” – tette hozzá újságírói kérdésre.

Csalódást okoztak Gerrardék

„Megmondtuk már neki egy ideje, hogy koncentráljon az közeljövő mérkőzéseire. A jelek szerint nem volt ínyére, hogy rendreutasítottuk” – nyilatkozta a Liverpool Echónak Hicks. „Decemberben ismét átjövünk Liverpoolba, és akkor fogunk majd erről a témáról diskurálni.”

A nyáron a patinás klub rekordot állított fel, soha korábban ennyit nem költött a Pool a játékospiacon. Az igazolások (Torres, Babel) ellenére a csapat csak az ötödik a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában is csak akkor juthatnak tovább a csoportkörből, ha a hátralévő meccseiket mind megnyerik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik