Élet-Stílus

Mégsem távozik a soproni edző

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem távozott az FC Sopron labdarúgócsapatától Vincenzo Cosco, az együttes olasz vezetőedzője. A csütörtöki bajnokin azonban nem ő irányít. A fizetésükre váró játékosok eközben sztrájkkal fenyegetnek.

A csütörtöki Nemzeti Sport írta meg, hogy a Soproni Ligában szereplő együttes trénere szerdán elbúcsúzott a csapattól, és a teljes szakmai stábbal együtt távozott. A klub elöljárói ugyan nem erősítették meg hivatalosan Cosco távozását, ám a csapattól származó információk szerint a tréner a szerdai tréning előtt az együttes öltözőjében – Giovanni Melchiorre erőnléti edzővel és a kapusedző, az erdélyi magyar szakember Jaskó Zoltánnal együtt – elbúcsúzott a játékosoktól.

Az MTI érdeklődésére Pintér Zoltán, az FC Sopron csapatkapitánya csütörtök délben azt mondta: az erőnléti, valamint a kapusedző valóban távozott a klubtól, ám Cosco távozását ő sem tudja megerősíteni. Mint később kiderült, nem véletlenül.

Csütörtök délután ugyanis közölte Vincenzo Cosco – aki a megfelelő papírok hiányában irányította az edzéseket –, hogy marad az együttesnél. Mint azt az MTI-nek elárulta, tartozik ennyivel a csapatnak, ám az MTK elleni bajnoki mérkőzés újrajátszása során, a csütörtök 15 órakor kezdődő összecsapáson Végh Tibor irányítja a gárdát.

További hír még a soproni csapattal kapcsolatban, hogy a fizetéselmaradások miatt elképzelhető, hogy a játékosok nem lépnek pályára a szombati, a Tatabánya elleni Ligakupa-találkozón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik