Élet-Stílus

Nincs veszélyben Nadal pályafutása

Rafael Nadal semmiféle olyan egészségügyi problémával nem küszködik, amely esetleg veszélyeztetné sikeres karrierjének folytatását - jelentette ki a spanyol klasszis orvosa.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A világranglista második Nadal egészségi állapotáról azután kezdődtek találgatások, hogy nagybátyja, egyben edzője, Toni Nadal egy szerdai lapban azt találta mondani: a játékos lábsérülése „nagyon súlyos”, és emiatt a pályafutása is veszélybe kerülhet.


A 21 éves klasszis és a tréner már aznap cáfolta a megjelenteket – mondván: az állítást kiragadták a szövegkörnyezetből, így már nem fedi a valóságot -, majd Angel Ruiz Cotorro, a háromszoros Roland Garros-győztes klasszis, egyben a spanyol szövetség orvosa is megnyugtatta a Nadalért aggódókat.

„A rutinvizsgálatok elvégzése után kiderült, Rafael tökéletes fizikai állapotban van, egészségügyi probléma nem akadályoza a sportolói pályafutását” – így a doktor. Ruiz Cotorro ehhez hozzátette: Nadal bal lábával három évvel ezelőtt, a túlzott igénybevétel miatt akadt probléma, ám az erőnléti edző és a gyógytornász munkájának, valamint egy speciális talpbetétnek köszönhetően az a sérülés ma már nem zavarja a játékban.

„Orvosi szempontból minden rendben van nála, ezt bizonyítja a 2004 óta szerzett 23 tornagyőzelme” – jegyezte meg Ruiz Cotorro. Nadal idén hat tornán diadalmaskodott, többek között – sorozatban harmadszor – győzött a francia nyílt teniszbajnokságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik