Élet-Stílus

Soproni Liga: nagy meglepetés Tatabányán

A sereghajtó Tatabánya a bajnoki címre hajtó Budapest Honvéd legyőzésével a 15. fordulóban megszerezte első sikerét a Soproni Ligában, így az is eldőlt, hogy az MTK az őszi bajnok.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Tatabánya két vállra fektette a vendég Honvédot, s ezzel az őszi utolsó fordulóban megszerezte első (!) győzelmét az NB I-ben.

A Bányász már a 3. percben betalált, ám később két könnyen elkerülhető gól miatt hátrányba került, sőt a Honvéd már 3-1-re is vezetett. Supka Attila tanítványai azonban elkezdtek könnyelműsködni, s ezt kihasználta a Tatabánya: egy perc alatt egyenlített, majd a 78. percben a győztes gólt is megszerezte.


Soproni Liga: nagy meglepetés Tatabányán 1

Supka Attila csapata nagy pofont kapott (MTI)


Magabiztos győzelmek

A Nyíregyháza, a Győri ETO FC és az FC Fehérvár is hazai pályán nyert – utóbbi kettő magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. A győriek főleg a második félidőben játszottak jól, s kiütéses, 5-1-es vereséget mértek a Diósgyőrre, míg a fehérváriak a Zalaegerszeget verték 2-0-ra. Küzdelmes mérkőzésen a Fehérvár többet támadott, és Dvéri ügyes góljával a vezetést is megszerezte. A fordulást követően kiegyenlített játék folyt, de a hazaiak Farkas remek egyéni alakításával (a középpályás végigvezette a vendégtérfélen a labdát, majd 10 méterről a jobb felsőbe lőtt) bebiztosították a sikerüket.

Gól és két kiállítás a hajrában

A Nyíregyháza – Montvai fejesével – hajrában szerezte meg a győztes gólt a Vasas ellen, és ezzel megtartotta nyolcadik helyét a tabellán, ellenfele pedig immár tíz mérkőzés óta nyertetlen a bajnokságban. A 90. percben Miskolczit és Pandúrt is kiállította a bíró verekedés miatt.

Soproni Liga: nagy meglepetés Tatabányán 2

Pontosztozkodás Rákospalotán (MTI)


Sok helyzetet puskázott el a Paks

A REAC Torma lefújás előtt szerzett találatával egyenlített a vendég Kaposvár együttese ellen, igaz, az 1-1-es eredmény teljes mértékben megfelel – az amúgy alacsony színvonalú – játék képének. A Paksi FC-BFC Siófok találkozón szintén megosztoztak a felek a pontokon, holott az sem lett volna meglepetés, ha a hazaiak gólarányt javítanak, ugyanis rengeteg helyzetet dolgoztak – és hagytak ki.

Élen marad az MTK

Az őszi szezonból már csak egy mérkőzés van hátra, hétfőn a listavezető MTK Sopronba látogat, ugyanakkor a Honvéd botlása miatt a kék-fehérek már most őszi bajnoknak vallhatják magukat.

Soproni Liga, 15. forduló:
Győri ETO FC – DVTK-Borsodi 5-1 (2-1)
Gól:
Józsi (2.), Bajzát (35., 70., 11-esből), Bogdanovics (54.), Kovács Z. (90.), ill. Ebala (10.)

FC Tatabánya-Budapest Honvéd 4-3 (1-2)
Gól:
Béres (3.), Weisz (67., 78.), Pastva (67.), illetve Filó (14., öngól), Abraham (36.), Hercegfalvi (52.)
Kiállítva: Benjamin (81., Honvéd)

Paksi FC-BFC Siófok 1-1 (0-0)
Gól:
Tököli (58.), ill. Kanta Sz. (56.)

FC Fehérvár-ZTE FC 2-0 (1-0)
Gól:
Dvéri (31.), Farkas B. (80.)

Nyíregyháza-Vasas 2-1 (1-1)
Gól:
Szilágyi (30.), Montvai (83.), ill. Németh N. (39.)
Kiállítva: Miskolczi (90.), ill. Pandúr (90.)

REAC-Gabona Trans Kaposvár 1-1 (0-1)
Gól:
Torma (90.), ill. Leandro (45.)

Pénteken játszották:
Újpest FC – DVSC-TEVA 1-1

Hétfői program:
FC Sopron-MTK Budapest, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik