Élet-Stílus

Csaló bírságolja a budai autósokat

Egy nem létező társaság nevében hamis „Mikulás-csomagokkal” bírságolja a főváros budai kerületeiben az autósokat egy szélhámos - írta a Népszava.

Az elkövető a Budapesti Önkormányzati Kft. piros, illetve a Centrum Parkoló kék zacskóiban a XI. és a XII. kerületben helyezte el hamis fizetési felszólításait az autók szélvédőjén. A leleményes bírságoló olyan esetekben is kiveti a büntetést, amikor az autós nem a parkolási övezetben hagyja gépkocsiját, tehát díjat sem kell fizetnie. Ilyenkor a fizetési felszólításon nem is a parkolójegy hiányát tünteti fel, hanem a “járdán parkolást” – olvasható a lapban.


További furcsaság, hogy a felszólítópapír fejlécén egy, a budapesti parkolási piacon eleddig ismeretlen szereplő, a Telegdi Károly Parkolási Kft. nevével találkozik az autós. Mint a cégbírósági adatbázisból kiderül, nincs ilyen nevű kft. – de még hasonló sem – bejegyezve – írta a Népszava. A csaló a társaság ügyfélszolgálati irodájának címeként egy XIII. kerületi bevásárlóközpontot, elérhetőségeként pedig egy XI. kerületi nyilvános telefonfülke számát adta meg a papíron. Sőt, a parkolási cégeknél általános, több hónapos, sőt akár többéves “türelmi idő” helyett a fantomvállalkozás mindössze öt napot hagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik