Élet-Stílus

Fed Kupa: Serena Williams is visszalépett

Serena Williams is kihagyja az Egyesült Államok–Oroszország Fed Kupa-mérkőzést. A világranglistán hetedik amerikai játékos sérülése miatt lépett vissza, helyette Meilen Tu került be a csapatba.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A világranglistán hetedik, nyolcszoros egyéni Grand Slam-győztes Serena Williams vádli-, csukló- és ujjsérülés miatt mondta le a szereplést. A fiatalabbik Williams lány a negyeddöntőig jutott a wimbledoni bajnokságon, de ott már sérülten játszva három szettben kapott ki a világelső Justine Henintől.

Serena helyett a világranglista 41. Meilen Tu kapott meghívót az amerikai csapatba, melynek Venus Williams, Lisa Raymond és Vania King is tagja.

Az oroszoknál Marija Sarapova vállpanaszokra hivatkozva marad távol, és sajtóértesülések szerint várható, hogy Szvetlana Kuznyecova is visszalép, de erről hivatalos jelzés egyelőre nem érkezett.

Anna Csakvetadze, Nagyja Petrova és Jelena Vesznina helye viszont biztosnak látszik az orosz gárdában, és ott lesz a Fed Kupa-meccsen a kapitány, Samil Tarpiscsev is, aki hosszú huzavona után kapott beutazási vízumot. A szakember már a múlt hétvégén szeretett volna elrepülni a találkozó helyszínére, a Vermont állambeli Stowe-ba, ám akkor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) guatemalai tanácskozásáról érkezett, és nem engedték be az országba, ezért kénytelen volt visszarepülni az orosz fővárosba.

Tarpiscsev ügyében hazája külügyminisztériuma is közleményt adott ki, amelyben elítéli az amerikaiak sportszerűtlen lépését. Az Egyesült Államok–Oroszország elődöntőt a hétvégén rendezik, a másik ágon az olaszok a franciákkal csapnak össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik