Élet-Stílus

Tour de France: Gerdemanné az első hegyi szakasz

A T-Mobile fiatal versenyzője, német Linus Gerdemann nyerte a Francia kerékpáros körverseny első hegyi szakaszát, és győzelmével összetettben is átvette a vezetést a svájci Fabian Cancellarától.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A sétakerékpározásnak vége, a Tour mezőnye megérkezett az Alpokba. A Bourg-en-Bresse és Le Grand-Bornand közötti 197,5 kilométeres etapon 15 kerekes gondolta úgy, hogy meglóg a karavántól.

A kísérlet sikeresnek bizonyult: az idei viadal első igazán nehéz, elsőkategóriás hegyéhez, amely a szakasz végén magasodott a versenyzők előtt, jelentős előnnyel érkezett meg az élcsoport. A szökevények közül hatan maradtak versenyben a szakaszgyőzelemért a kaptatón, és a célig vezető lejtmenetben már nem lehetett megfogni őket.

A győzelmet a hegytetőre is elsőként érő Gerdemann szerezte meg, és ezzel az összetettben az élre került. A T-Mobile 24 éves kerekese nagyon kihajtotta magát, lábra is alig tudott állni, miután beért a célba.

„Mindent beleadtam, tényleg nagyon kihajtottam magam. Boldog vagyok, hogy felvehettem a sárga trikót, de továbbra is Michael Rogers a kapitányunk, őt segítjük” – nyilatkozta pityeregve a Tour-újonc, a jelenlegi sárga és fehér trikós Gerdemann.

Oscar Freire feladta



A szombati szakasz előtt feladta a viadalt a háromszoros világbajnok Oscar Freire. A spanyol klasszis az egy héttel ezelőtti londoni rajt óta fájdalomra panaszkodott.

Az esélyesek szombaton nem izgatták magukat a mai szakaszon, szépen megbújtak a főmezőnyben. Talán vasárnapra tartalékolták az erejüket, amikor is három elsőkategóriás emelkedő vár rájuk és az utolsó hegy csúcsán lesz majd a befutó.

Tour de France, 7. szakasz:
1. Linus Gerdemann (német, T-Mobile) 4:53:13 ó
2. Inigo Landaluze (spanyol, Euskatel) 40 mp hátrány
3. David de la Fuente (spanyol, Saunier Duval) 1:39 p h.

Az összetettben:
1. Gerdemann 34:43:40
2. Landaluze 1:24 p h.
3. de la Fuente 2:45 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik