Élet-Stílus

Bajor kézben a német Ligakupa

A Bayern München együttese hatodik alkalommal nyerte meg a német Ligakupát. A bajorok a szombati döntőben a gyatrán futballozó Schalke csapatát győzték le Miroslav Klose szemfüles góljával.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A tartalékosan felálló Bayern München (Ribery, Toni, Van Bommel, Schweinsteiger és Podolski is hiányzott) magabiztosan győzte le a bajnoki ezüstérmes Schalke csapatát a német Ligakupa lipcsei döntőjében.

A gelsenkircheniek az első félidőben szinte semmit sem mutattak, a második félidőben már valamivel aktívabbak voltak, de így is főképp a durvaságaikkal hívták fel magukra a figyelmet. Csak Kuranyi pazar lövése (és Kahn bravúrja) érdemel külön említést.

A Bayern München végig uralta a játékot, több kecsegtető helyzetet is kidolgozott, igaz, egy kivételével valamennyit ki is hagyta. Hamit Altintop egymaga több gólt is szerezhetett volna, de csak kapufáig jutott. A találkozó egyetlen találatát Klose rúgta: a 29. percben az ügyetlenkedő Neuer kapus és Krsztajics között lőtt 8 méteről spiccel a kapuba.

A bajor együttes hatodik alkalommal nyerte meg a Ligakupát, a mostani diadala előtt 1997-ben, 1998-ban, 1999-ben, 2000-ben és 2004-ben emelhette magasba a trófeát. A mostani sorozatban a Werder Brement (4-1) és a Stuttgartot (2-0) is legyőzte.

Német Ligakupa, döntő:
Bayern München-Schalke 1-0 (1-0)
Gól:
Klose (29.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik