Élet-Stílus

Bemutatkozott a Barcelona

Csütörtök késő este véget ért a Dundee United Barcelona elleni makulátlan sorozata, egyben góllal mutatkozott be a katalánok színeiben Thierry Henry, az Arsenaltól érkező francia klasszis.

A Skóciában edzőtáborozó Barcelona csütörtök este a Dundee United otthonában vizitált, s már a 18. percben megszerezhette volna a vezetést, Ronaldinho 20 méteres szabadrúgása azonban a kapufán csattant.

A kiegyenlített találkozón Henry szünetbeli becserélése jelentette az eseményt. Rögtön felélénkült a találkozó, a francia szinte első labdaérintéséből betalált, ám kísérlete ha centikkel is elkerülte a United színeiben debütáló Grzegorz Szamotulski hálóját.

A hajrában a mérkőzést eldönteni óhajtó katalánok minden erejüket mozgósították, ám majdnem ráfizettek. Előbb Lee Wilkie fejesét tisztázták a vonal előtt a vendégek, majd Barry Robson szerzett gólt, igaz, Craig Thompson játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A 90. percben Darren Dods buktatta Giovanit. A megítélt büntetőt Henry végezte el, s bár Szamotulski jó irányba elmozdulva hárított, a francia zseni a kipattanót már bevágta.

„A Dundee megérdemelt volna egy gólt. Nem volt egy szokványos barátságos mérkőzés, hisz a skótok mindent beleadtak: jó értelemben vett agresszivitás jellemezte játékukat. Kár, hogy a nézők mindössze egy gólt láttak, több volt a találkozóban” – értékelt a lefújás után Frank Rijkaard, a Barcelona vezetőedzője.

A Barcelona korábban még nem győzte le a Dundee United együttesét.

Barátságos mérkőzés

Dundee United-FC Barcelona 0-1 (0-0)

Dundee, Tannadice Park, 14 500 néző. Vezette: Thompson
Gól: Henry (90., 11-esből)
United: Szanatulski – Dillon, Dods, Wilkie, Kalvenes – Kerr, Gomis (Robertson, 71.), Barry Robson, Flood – Conway (Robb, 60.), Hunt. Szakvezető: Craig Levein
Barcelona: Valdés (Jorquera, 46.) – Zambrotta (Belletti, 46.), Oleguer, Thuram, Sylvinho (Abidal, 46.) – Yaya Touré (Motta, 63.), Iniesta (Crosas, 76.), Xavi (Deco, 46.) – Ronaldinho (Giovani, 46.) – Eto’o (Bojan, 46.), Ezquerro (Henry, 46.). Szakvezető: Frank Rijkaard

Ajánlott videó

Olvasói sztorik