Élet-Stílus

A Loki a Szuperkupában is triplázott

A Debrecen – akárcsak a bajnokságban – a Szuperkupában is triplázott, sorozatban harmadszor nyerte meg a trófeát, miután a vasárnap esti visszavágón 3-0-ra legyőzte a Honvédot.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az első mérkőzésen (1-1) a kupagyőztes Budapest Honvéd méltó ellenfele volt a bajnok Debrecennek, a Szuperkupa vasárnap esti visszavágóján azonban már alárendelt szerepet játszott. A fővárosiak csak elvétve jutottak el a Loki kapujáig, amelyre veszélyt egyáltalán nem jelentettek. A DVSC főleg az első félidőben játszott jól, a szünetig el is döntötte a találkozót, ugyanakkor a második játékrészben némileg „leeresztve” is tovább növelhette az előnyét.

A mérkőzés legjobbja a debreceni Dzsudzsák volt, aki egy szemfüles góllal szerzett vezetést (gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, miközben a Honvéd játékosai hátrasétáltak), majd egy távoli lövése is beakadt. A negatív hős Tomic volt. A Honvéd horvát kapusa Ddzsudzsák második, majd Kiss góljánál is ügyetlenkedett, képtelen volt kiütni a labdát. A Debrecen ezzel együtt teljesen megérdemelten nyerte meg a Szuperkupát – sorozatban harmadszor.

Szuperkupa, visszavágó:
Debrecen-Budapest Honvéd 3-0 (3-0)
Gól:
Dzsudzsák (6., 17.), Kiss Z. (31.)

Az eddigi győztesek:
1992: Újpesti TE
1993: Ferencváros
1994: Ferencváros
1995: Ferencvárosi*
2002: Újpest FC
2003: MTK Hungária
2005: Debrecen
2006: Debrecen
2007: Debrecen
*Döntő nélkül, mivel duplázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik