Élet-Stílus

DVSC: BL vagy blama?

A Debrecen kedden a svéd Elfsborggal találkozik hazai pályán a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első felvonásán. Az itthon verhetetlen Loki, amely tavaly nagyot bukott a kvalifikációs körben, az idén elkerülné a blamát – a csapat a BL főtáblájára vágyik.

Kapcsolódó linkek


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A hajdúságiak egymás után harmadszor próbálnak szerencsét a Bajnokok Ligájában. A bemutatkozás remekül sikerült, hiszen a horvát Hajduk Splitet paradés győzelmekkel, 8-0-ás összesítéssel búcsúztatta a debreceni gárda, amely ezután az angol Manchester Uniteddel szemben már könnyűnek találtatott. Tavaly a magyar bajnok – szintén a második kvalifikációs fordulóban – a Rabotnicskivel került össze és az esélytelenebbnek tartott, előre lesajnált macedón gárda döbbenetesen könnyedén, 5-2-vel búcsúztatta a Lokit. Jókora blama volt…

Az idei ellenfél, a svéd Elfsborg 15 forduló után 28 ponttal vezet hazája bajnokságában. Az 1904-ben alapított klub története során ötször volt svéd bajnok és kétszer kupagyőztes. Legismertebb játékosa a 30 éves, 78-szoros válogatott középpályás, Anders Svensson, aki azonban most sérüléssel bajlódik. Az Elfsborg masszív, erős, fizikailag remekül felkészített együttes, amely ellen a Lokinak nem lesz könnyű dolga, ráadásul (és ez előnyt jelenthetett a számára a jövő heti visszavágón) hazai pályán műfüves pályán rendezi a meccseit. A svéd aranyérmes a selejtezőkör első körében csatlakozott a sorozathoz, és soványka, egygólos összesítéssel búcsúztatta az északír Linfield együttesét.


DVSC: BL vagy blama? 1

Sok múlhat majd Dzsudzsák Balázs és Sándor Tamás játékán (MTI)



Dzsudzsáktól tartanak a svédek

„A Debrecennek nagyon jó játékosai vannak, a csapat kiemelkedik a magyar mezőnyből. Kíváncsi vagyok, mit tudnak játszani ellenük, én mindenesetre bizakodó vagyok, esélyesnek látom csapatunkat a továbbjutásra – nyilatkozta Magnus Haglund, az Elfsborg edzője. „Sajnos vannak sérültjeink, ugyanis Stefan Ishizaki a talpa fáj, rajta kívül további két alapemberünk játéka kérdéses, hiszen a két Svensson (Anders és Mathias) sérült, és kidőlt a sorból Jari Ilola is, a védő biztosan nem lép pályára a keddi meccsen.” A svédek a Loki-játékosok közül elsősorban Dzsudzsák Balázstól tartanak. „Rá különösen figyelnünk kell, beadásai kiválóak, lövései veszélyesek, Anders Svenssonhoz tudnám hasonlítani” – olvasható a dvsc.hu-n Peter Wettergen pályaedző véleménye.

A DVSC-TEVA cseh vezetőedzője, Miroslav Beranekneknagy gondot okoz, hogy a csapat előző idénybeli legeredményesebb gólvágója, a szenegáli Ibrahim Sidibe eltiltás miatt a párharc egyik találkozóján sem szerepelhet, de úgy véli: meg kell oldani a kiváló csatár pótlását ahhoz, hogy sikeresek legyenek. A szakember hozzátette: tisztelik az ellenfelet, de nem ijednek meg tőle. A továbbjutási esélyeket 50-50 százalékosnak ítélte meg.

Nem szabadna itthon gólt kapni

A bajnokságban két győzelemmel rajtoló Loki csapatkapitánya, Sándor Tamás lapunk érdeklődésére elmondta, hogy nem kaptak videót a svéd ellenfélről, ezért nagyon nehéz az esélyekről nyilatkozni. „Az edző és a másodedző megtekintette az északír Linfield elleni találkozójukat, tőlük kapunk majd információkat az Elfsborgról. A véleményem szerint az első hazai összecsapáson a saját játékunkat kell játszanunk, a visszavágóra pedig az odavágón született eredmény tükrében kell készülnünk – nyilatkozta a FigyelőNetnek Sándor.

A középpályás úgy gondolja, hogy az Elfsborg nehezebb ellenfél, mint amilyen a macedón Rabotnicski volt, amely tavaly a második körben simán kiejtette a magyar bajnokot. „Akkor lennék elégedett, ha előnnyel utazhatnánk a svédországi visszavágóra, lehetőség szerint kapott gól nélkül, de a foci egy olyan játék, ahol öt perc alatt minden borulhat” – tette hozzá a csapatkapitány, aki arra a kérdésre, hogy továbbjut-e a Debrecen, nem akart válaszolni.

Ezt illetően kedden este már okosabbak leszünk.


DVSC: BL vagy blama? 2

Gólokra várnak a debreceni szurkolók (MTI)



Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Debrecen-Elfsborg (svéd), 20:45
Debrecen, vezeti: Kaldma (észt), Tv: Duna TV

—-További program—-

Keddi mérkőzések:
Pjunik (örmény)-Sahtar Donyeck (ukrán), 17:00
Tampere (finn)-Levszki Szófia (bolgár), 18:00
Köbenhavn (dán)-Beitar Jerusalem (izraeli), 20:15
Genk (belga)-FK Sarajevo (bosnyák), 20:30
Zaglebie (lengyel)-Steaua Bucuresti (román), 20:45
Rangers (skót)-Zeta Golubovci (montenegrói), 21:05

Szerdai mérkőzések:
Astana (kazah)-Rosenborg (norvég), 15:00
Ventspils (lett)-Salzburg (osztrák), 18:00
Besiktas (török)-Sheriff Tiraspol (moldáv), 20:00
Zilina (szlovák)-Slavia Praha (cseh), 20:00
Crvena Zvezda (szerb)-Levadia (észt), 20:15
Domzale (szlovén)-Dinamo Zagreb (horvát), 20:30
Hafnarfjördur (izlandi)-BATE (fehérorosz), 20:30

A visszavágókat jövő héten rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik