Élet-Stílus

Négynapos csatát nyert Nadal

A tavaly döntős Rafael Nadal megnyerte még szombaton elkezdődött mérkőzését a svéd Robin Söderling ellen, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon. A címvédő Federer egyik legnagyobb riválisának tartott Andy Roddick már a nyolc között.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Napok óta rövidebb-hosszabb megszakításokkal zuhog az eső Wimbledonban. Az utóbbi 25 évben először fordult elő, hogy a torna második hetének szerdáján még rendeznek 3. fordulós mérkőzést. Mivel a párosok és a juniorok küzdelme még az elején jár, több mint 200 összecsapás „van késésben”. A wimbledoni tornán csak 2009-ben lesz fedett pálya, de akkor is csak a központi stadion kap elhúzható tetőt.

Rafael Nadalnak a szerdai játéknapon 4:4-es állásnál, az ötödik döntő szettben alaposan meg kellett dolgoznia a sikerért, hiszen a svéd Robin Söderling – akárcsak az első négy játszmában – nem ismert elveszett labdát.


Négynapos csatát nyert Nadal 1

Tavaly döntõt játszott Nadal (AP)


A háromszoros Roland Garros-győztes spanyol két sima szettel hamar előnybe került, és a harmadik felvonás rövidítésében be is fejezhette volna a papírforma alapján simának ígérkező találkozót, de hiába volt meccslabdája, Söderling nem adta fel, és kiegyenlített.

A szerdai folytatásban előbb Nadal, majd Söderling is simán hozta az adogatását az ötödik játszmában. A következő gémben a svédnek bréklabdája volt, de a második helyen kiemelt spanyol hárított, és ellenfele szervájánál, hatodik meccslabdáját értékesítve lépett túl keményen küzdő riválisán. Nadal a negyedik körben a 14. helyen rangsorolt orosz Jusznyijjal fog találkozni.

A szerb Novak Djokovic ugyancsak nagy csatában verte a hosszas sérülések után visszatért német Nicolas Kiefert, míg az amerikai Andy Roddick diadalával már negyeddöntősnek mondhatja magát.

A nőknél Venus Williams két játszmában, 1 óra 29 perc alatt legyőzte Marija Sarapovát, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A háromszoros wimbledoni bajnok (2000, 2001, 2005) amerikai klasszis végig irányított a meccsen, a 2004-ben győztes orosz játékos sokat hibázott és esélye sem volt a sikere. Az idősebb Williams-testvér következő ellenfele egy másik orosz teniszező, Szvetlana Kuznyecova lesz.

Az első helyen kiemelt Justine Henin három játszmában nyert Serena Williams ellen és bejutott az elődöntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon. A belga klasszis, akinek csupán a wimbledoni hiányzik a Grand Slam-trófeák közül, magabiztosan nyerte az első játszmát a kétszeres bajnok (2002, 2003) ellen. A folytatásban az amerikai, aki lábsérülése miatt bokától térdig bepólyálva játszott, hallatlan erőfeszítéssel küzdött és kihasználva riválisa gyakoribb megingásait, kiegyenlített. Az utolsó felvonásban Henin 5:1-re elhúzott, s bár a tengerentúli teniszezőnek volt még egy fellángolása, végül 1:45 óra alatt megnyerte a finálénak is beillő meccset.

Bejutott a legjobb négy közé Marion Bartoli is, aki a holland Michaella Krajiceket múlta felül három szettben. A francia játékos kedden a torna egyik nagy meglepetését okozta azzal, hogy kiejtette a végső sikerre is esélyes szerb Jelena Jankovicot. Bartoli az elődöntőben Heninnel mérkőzik. Eddig kétszer játszottak és mindkét meccset a belga nyerte.

Wimbledon
Férfi egyes
Harmadik forduló:
Nadal (spanyol, 2.)–Söderling (svéd, 28.) 6:4, 6:4, 6:7, 4:6, 7:5
Djokovic (szerb, 4.)–Kiefer (német) 7:6, 6:7, 6:2, 7:6

Nyolcaddöntő:
Roddick (amerikai, 3.)–Mathieu (francia) 6:2, 7:5, 7:6
Gasquet (francia, 12.)-Tsonga (francia) 6:4, 6:3, 6:4

Női egyes
Nyolcaddöntő:
V. Williams (amerikai, 23.)-Sarapova (orosz, 2.) 6:1, 6:3

Negyeddöntő:
Henin (belga, 1.)S. Williams (amerikai, 7.) 6:4, 3:6, 6:3
Bartoli (francia, 18.)-Krajicek (holland, 31.) 3:6, 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik