Élet-Stílus

Fisichella aggódik a Renault miatt

A tavalyi idényben a konstruktőrök versenyében diadalmaskodó csapat pilótája szerint az idei kocsik egyelőre nem elég gyorsak. Giancarlo Fisichellának nem sok lehetősége lesz a bizonyításra.

Az olasz pilóta szerint az R27-esek nem elég gyorsak a konkurenciához képest. „Jelenleg körönként fél másodperccel vagyunk lassabbak a Ferrarinál és a McLaren-Mercedes-nél. Ez egyelőre túl nagy hátrány ahhoz, hogy harcban lehessünk a futamgyőzelmekért.” – nyilatkozta Fisichella a Herald Sunnak.

Már a tesztek során bizonyossá vált, hogy a Renault csapat számára az új, egységes Bridgestone gumik problémát okoznak. Az előző két évben remekül működött az autó a Michelin-abroncsokkal, de a csapatnak egy új szabály értelmében a többi istállóhoz hasonlóan váltania kellett. A kocsi tapadása azóta sokkal rosszabb.

„Egyelőre még nem vagyunk olyan gyorsak, mint két éve, amikor nyerni tudtam Ausztráliában. Ennek ellenére bizakodó vagyok, hogy jól fogunk szerepelni Melbourne-ben, hiszen addig kapunk néhány új elemet. A legfontosabb azonban, hogy gyorsuljuk még az első versenyig” – mondta Fisichella.

Az olasznak mindenképpen bizonyítania kell a március 18-án Melbourne-ben rajtoló szezonban, hiszen a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót nagy űrt hagyott maga után. A Spyker technikai igazgatója, Mike Gascoyne úgy gondolja, hogy hamar elküldik Fisichellát, ha nem nyer legalább féltucat futamot 2007-ben. Az angol szakember jól ismeri Fisicót a Renault-s időkből, és kimagasló tehetségnek tartja, de kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy az olasz képes lesz e olyan jól teljesíteni, mint tavaly Alonso. Gascoyne szerint rövid időn belül egy kiscsapatnál találhatja magát Fisichella, ha az istálló vezetői nem elégedettek a produkciójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik