Élet-Stílus

Esőben Hamilton volt a leggyorsabb

A McLaren fiatal brit pilótája birkózott meg a legjobban a vizes körülményekkel a malajziai tesztelés harmadik napján. A második leggyorsabb időt Mark Webber futotta, harmadik Ralf Schumacher lett. Felipe Massa negyedikként végzett, Kovalainen az utolsó helyen zárt.

A 22 éves brit pilóta élet első forma-1-es versenyén Ausztráliában a harmadik helyet szerezte meg, és a malájziai pályát is hamar kiismerte. Szerdán érkezett meg Sepangba, és a számára teljesen ismeretlen pályán azonnal két tizedet vert a mezőny többi tagjára.

Az aszfalt a délelőtti órákban nyirkos volt, a pilótáknak órákat kellett várniuk mire valamelyest felszáradt. Nem sok idejük maradt azonban a szárazban gyakorlásra, mivel alig egy óra elteltével ismét leszakadt az ég.

Hamilton mögött két tizeddel lemaradva a red bullos Mark Webber végzett, a harmadik leggyorsabb kört pedig a Toyotával versenyző Ralf Schumacher futotta. Az igazi meglepetést azonban Vitantonio Liuzzi szereplése okozta: a Ferrari-motorral jócskán megerősödő Toro Rossóban ülő olasz az ötödik helyre szorította a világbajnokság egyik esélyesének tartott Felipe Massát.

Leghátul az első versenyén szerencsétlen Heikki Kovalainen és a Renault-ja végzett. A csapat közlése szerint várható volt a gyengébb eredmény a harmadik tesztnapon, mivel még mindig nem érkeztek meg az új alkatrészek Angliából. Nico Heidfeld sem járt sokkal jobban: a német olajszivárgás miatt nem tudta az előre tervezett programot teljesíteni.

A rossz körülményekre való tekintettel a csapatok úgy döntöttek, hogy egy nappal tovább tesztelnek Malájziában.

Sepangi teszt, 3. nap, nem hivatalos eredmény:
1. Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:35.918
2. Webber (ausztrál, Red Bull-Renault) 1:36.138
3. R. Schumacher (német, Toyota) 1:36.700
4. Liuzzi (olasz, Toro Rosso-Ferrari) 1:36.712
5. Massa (brazil, Ferrari) 1:36.947
6. Rosberg (német, Williams-Toyota) 1:37.070
7. Button (brit, Honda) 1:37.472
8. Davidson (brit, Super Aguri-Honda) 1:37.606
9. Heidfeld (német, Sauber) 1:38.551
10. Kovalainen (finn, Renault) 1:39.654

Ajánlott videó

Olvasói sztorik