Élet-Stílus

Kemény Ferenc: még korai ünnepelni

Nem kell tartanunk a szerbektől, ugyanis magyar-horvát döntőt rendeznek a melbourne-i vízilabda-világbajnokságon. A kialakult helyzetet Kemény Ferenc utánpótlásedző értékelte az FN-nek.

„A csapat teljesítette a célját, ott van a világbajnoki döntőben!” – emelte ki a lényeget Kemény Ferenc, a szövetségi kapitány édesapja, akinek a szárnyai alatt ért klasszis pólóssá a mai férfi vízilabda-válogatott többsége. Fecsó bá’ szerint kiváló védekezésünkkel kerekedtünk a spanyolok fölé a drámai csatát hozó pénteki elődöntőben.”A fiúk keményen küzdöttek, immáron tíz éve bizonyítják, hogy mentálisan is nagyon erősek, persze ezért is tartanak ott, ahol”.

Idősebb Keményt a hispán válogatott szívós és helyenként jó játéka sem lepte meg igazán, mint mondta, Spanyolország mindig a világ elitjébe tartozott, és három-négy évente igazán erős csapatot tud kiállítani. „Rossz szövegnek bizonyult az, hogy a szerb és a magyar együttes között dől el minden a férfi pólóban, és más nem szólhat bele világbajnoki címért folyó küzdelembe. A szakma régóta látja, hogy másokra, például a spanyolokra – akik cipóra vertek minket két éve a junior vb-n –, illetve a szerbeket a mostani elődöntőben halálosan simán verő horvátokra is oda kell figyelni” – jelentette ki Kemény Ferenc.

A magyar-horvát finálé kapcsán az idős mester megjegyezte, az esélyeket illetően sok következtését nem lehet levonni abból, hogy a felkészülés jegyében a mieink ötből ötször legyőzték a döntőbeli riválist. „Azokon a tesztmeccseken nem csak mi térképeztük fel a horvátokat, hanem ők is minket. Kétesélyes a finálé, no jó, hatvan-negyvenre adom, hogy mi nyerünk, ugyanakkor az ünnepléssel várjuk azért vasárnapig…” – jegyezte meg Fecsó bá’ , aki szerint a bronzmérkőzésen simán nyernek majd a szerbek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik