Élet-Stílus

Vuelta: Freire másodszor

A spanyol Oscar Freire sprintbefutó során nyerte a Vuelta a Espana szerdai szakaszát, ezzel a háromszoros világbajnok idei második részsikerét aratta a spanyol országúti kerékpáros körversenyen.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Szerdán nem túl nehéz szakasz várt a Vuelta résztvevőire. A Cangas és Reinosa közötti 157,4 kilométeren csak a 1260 kilométeres Puerto de la Palombera izzasztotta meg a mezőnyt.

Az első kategóriás hegyre a szökevények közül egyedül élen maradt holland Karsten Kroon ért fel elsőként, 45 másodpercet vert a spanyol Gomez Marchantéra, míg a főmezőny 1:25-ös hátrányból kezdhette meg a lejtmenetet – innentől még 21 kilométer volt hátra. Ahogy az ekkor megtippelhető volt, végül sprintbefutó döntött (a főmezőny öt és fél kilométerrel a vége előtt kapta el Kroont), amíg Paolo Bettini és Daniele Bennati egymással volt elfoglalva, Oscar Freire az út jobb oldalán haladva kis előnnyel megnyerte a szakaszt. A háromszoros világbajnoknak ez volt az idei második részsikere az idei Vueltán.

Bodrogi László egy nagyobb csoporttal a 182. helyen 17:33 perces hátránnyal érkezett meg a célba, az összetettben továbbra is az orosz Vlagyimir Jefimkin vezet. Csütörtökön a Reinosa és Logrono közötti 184,3 kilométeres etap vár a kerékpárosokra.

Bár az Astana nem szerepelhet a Vueltán, mégis a svájci bejegyzésű, de javarészt kazah cégek által pénzelt csapat szolgáltatta a beszédtémát azzal, hogy kazah Alekszandr Vinokurov és Andrej Kasecskin, valamint az olasz Eddy Mazzoleni és a német Matthias Kessler után a spanyol Jose Antonio Redondót is kirúgta, mert a versenyző vétett a csapat belső szabályai ellen. Ennél többet nem közöltek.

Vuelta a Espana, 5. szakasz
Cangas de Onís-Reinosa, 157,4 km:

1. Oscar Freire (spanyol, Radobank) 4:07:51 ó
2. Daniele Bennati (olasz, Lampre) azonos idővel
3. Paolo Bettini (olasz, Quick Step) a.i.

182. Bodrogi László (Crédit Agricole) 17:33 p h.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d’Epargne) 20:10:41
2. Gyenyisz Mencsov (orosz, Radobank) 1:06 p h.
3. Carlos Sastre (spanyol, CSC) a.i.

156. Bodrogi László (Crédit Agricole) 39:14 p. h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik