Élet-Stílus

Vuelta: megint Sánchez nyert

A spanyol Samuel Sánchez két nap alatt a második, összesen harmadik részsikerét aratta az idei spanyol körversenyen, de nála is boldogabb lehetett az orosz Gyenisz Mencsov, aki 2005 után újra, immár másodszor a Vuelta a Espana győztesének vallhatja magát.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A pénteki szakaszon is győztes spanyol Samuel Sánchez nyerte a Vuelta a Espana szombati etapját, a 20 kilométeres egyéni időfutamot Villalbában.

Az Euskaltel 29 esztendős kerekese 12 másodpercet vert az összetettben vezető Gyenyisz Mencsovra, és 14-et a holland Stef Clementre. Az idei harmadik részsikerét arató Sánchez szempontjából az persze lényegesen fontosabb volt, hogy Cadel Evans 19 másodperccel gyengébben szerepelt, mint ő, hiszen így az ausztrál elé, a dobogó legalsó fokára került.

Ami az élen állókat illeti: Mencsovra nem volt veszélyes a spanyol Carlos Sastre, sőt, az orosz 29 másodperccel növelte is az amúgy is magabiztos előnyét riválisával szemben, így ha az utolsó szakaszon nem esik baja, úgy 2005 után második Vuelta-győzelmét szerezheti meg vasárnap.

A spanyol körverseny a Rivas Vaciamadrid és Madrid közötti 104,2 kilométeres szakasszal zárul.

Vuelta, 20. szakasz, Villalba
egyéni időfutam, 20 km:

1. Samuel Sanchez (spanyol, Euskaltel-) 22.11 p
2. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 12 mp h.
3. Stef Clement (holland, Bouygues Telecom) 14 mp h.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 78:21:40 ó
2. Carlos Sastre (spanyol, CSC) 3:31 p.h.
3. Samuel Sanchez (spanyol, Euskaltel) 3:46 p.h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik