Élet-Stílus

Jégkorong-vb, 2013: jól sikerült a magyar prezentáció

Jól sikerült a magyar prezentáció Vancouverben, ahol péntekről szombatra virradó éjjel dönti el a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), hogy hol rendezik a 2013-as világbajnokságot.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: elsőként a svédek mutatták be műsorukat, ők több világsztárt, Henrik és Daniel Sedint, Markus Näslundot, Mattias Öhlundot és Mats Sundint is felsorakoztattak a siker érdekében. Pályázati filmjükben a miniszterelnök, Fredrik Reinfeldt és a teniszlegenda, Björn Borg is megszólalt. A skandinávok Stockholm és Malmö városával kandidálnak.

Következtek a lettek, akik 2006 után szeretnének ismét házigazdák lenni, majd jött a magyar program, amelyet Brendan Morrison, az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Vancouver Canucks világbajnok sztárja is erősített. Studniczky Ferenc elnök és Kovács Zoltán a vb szervezési feladatait ismertette.

Negyedikként a cseh szövetség képviselői következtek, akik 2004 után Prága és Ostrava helyszínekkel szeretnének rendezői lenni az elitcsoportnak. Zárásként a fehéroroszok mutatták be rendkívül erős pályázatukat. Prezentálták a Minszkben épülő 15 ezer férőhelyes csarnok terveit, valamint a másik városban, Bobruszkban már építés alatt álló hétezres pálya képeit.

Curt Fraser, a helyi válogatott NHL-múlttal is rendelkező edzője igyekezett további jó referenciát adni a kandidáláshoz.

A magyarok pályáztak már a 2011-es és a 2012-es vb-re is, de nem sikerült elnyerniük a rendezési jogot. Olyan ország még soha nem adott otthont vb-nek, amelynek válogatottja nem az élvonalban szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik