Élet-Stílus

Red Bull Air Race: Besenyei sikere

Besenyei Péter nyerte a Red Bull Air Race elnevezésű sportrepülő-versenysorozat szezonbeli első, Abu-Dzabiban rendezett viadalát.

A magyar pilóta volt a leggyorsabb a 250 ezer néző előtt zajlott futamon, ahol 15 kaput kellett teljesítenie a pilótáknak. Ettől az évtől kezdve a viadal kieséses rendszerben zajlik, azaz párokban egymás ellen küzdenek a felek, így a végén már csak ketten maradnak, és a döntőben közöttük dől el a futam.


A selejtező során a második legjobb időt elérő Besenyei Péter a negyeddöntőben a spanyol Alejandro Macleannél, az elődöntőben pedig a brit Paul Bonhomme-nél bizonyult ügyesebbnek és gyorsabbnak. A döntőben az amerikai Mike Mangold várt a levegő magyar urára, aki 1:26.24 perc alatt teljesítette az előírt feldatokat, ezzel majdnem egy másodperccel bizonyult jobbnak neves riválisánál, és így 2005 után újra nyerni tudott Abu-Dzabiban.

A harmadik helyért folyó csatában Bonhomme legyőzte a 2006-os sorozat győztesét, az Abu-Dzabiban tavaly diadalmaskodó amerikai Kirby Chamblisst. A Red Bull Air Race következő, második futamát két hét múlva rendezik Rio de Janeiróban. Besenyei győzelmével a pontverseny első helyén áll.

Red Bull Air Race, 1. állomás, Abu-Dzabi:
A döntőben:

Besenyei-Mangold 1:26.24-1:27.27

A harmadik helyért:
Bonhomme (brit)-Chambliss (amerikai) 1:25.62-1:26.40

Az elődöntőben:
Besenyei-Bonhomme (brit) 1:27.05-1:28.19
Mangold (amerikai)-Chambliss (amerikai) 1:28.88-1:30.16

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik