Élet-Stílus

Nadal ismét legyőzte Federert

A címvédő Rafael Nadal sorozatban harmadszor nyerte meg a 2,1 millió euró összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornát, miután a döntőben 1 óra 35 perc alatt, két sima játszmában legyőzte a világelső Roger Federert.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Ez a bravúr utoljára Ilie Nastasének sikerült: a román teniszlegenda 1971 és 1973 között diadalmaskodott a hercegség három egymást követő versenyén.

A spanyol teniszező, aki az elmúlt esztendőben szintén Federert győzte le a fináléban, ezzel sorozatban 67. sikerét szerezte meg salakpályán, utoljára ezen a borításon két éve kapott ki: 2005 áprilisában Valenciában az orosz Igor Andrejevtől szenvedett vereséget.

A mérkőzés egészen a nyolcadik gémig kiegyenlített volt, ekkor azonban három bréklabdája is volt a svájcinak. A 20 éves Nadal mindegyiket hárította, majd egy fokozattal feljebb kapcsolt, elnyerte Federer következő szerváját, és ezzel a szettet is. A másodikban hamar előnybe került a spanyol klasszis, és ritka gyenge napot kifogó Federerrel szemben simán behúzta a második játszmát is.

A viadal a Mestersorozat harmadik állomása volt, az első kettőn Nadal és a szerb Novak Djokovic diadalmaskodott.

A spanyol játékos ezzel a sikerével már 7-3-ra vezet a svájci szupersztár ellen kettejük párharcában.

Monte Carlo, férfi torna, döntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik